DOLAR 32,2831
EURO 34,7368
ALTIN 2.378,57
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 17°C

Qualcomm’dan katlanabilir ekranda parmak izi atağı Katlanabilir ekranda parmak izi teknolojisi için Snapdragon işlemcileriyle tanınan firma Qualcomm, geleceğin…

15.04.2020
A+
A-

Mobil donanım üretiminde öncü firmalardan olan Qualcomm, katlanabilir ekran üreticisi BOE ile anlaşma yaptı. Yapılan anlaşmayla birlikte katlanabilir ekranlara parmak izi okuyucu yerleştirilecek. Bu da gelecekte ekranında parmak izi okuyucusu bulunan katlanabilir telefonlar geleceği anlamını taşıyor.

Qualcomm daha önceden de ekranın altında yer alan sensörler için önemli çalışmalar içinde bulunmuştu. 3 boyutlu dokunmaları ekrandan okumak isteyen firma, katlanabilir ekranda parmak izi için çalışmaları artırdı. Halihazırda katlanabilir ekran üreten iki firma bulunuyor. Bunlardan biri bilindiği üzere Samsung, diğeri ise anlaşma sağlanan BOE. BOE firması, diğer firmaların siparişi üzerine ekranları üretiyor ve teslim ediyor. Ancak Samsung, sadece kendisi için bu teknoloji üretme politikası yürütüyor.

BOE üretimi ekranlı telefonlara örnek vermek gerekirse karşımıza, Huawei Mate serisi, Motorola Razr görülüyor. TLC’nin bu alan üzerine çalıştığı ve aynı firmayla çalışma içinde olduğu söyleniyor.

İlerleyen yıllarda, akıllı telefonların katlanabilir ekranlı olarak daha çok üretilmesi, satış fiyatlarını düşürecek. Böylelikle bu model grubunun kullanım oranı artacak. Bu teknoloji henüz yolun başındayken gelen yorumlar, firmalara umut veriyor.

Yapılan anlaşma dikkat çeken bir detay daha bulunuyor. Qualcomm bir ABD firması iken BOE bir Çin markası. ABD ve Çin arasında yaşanan ekonomik gerilimler altında bu anlaşmanın yapılması ilginç karşılandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.