DOLAR 32,2564
EURO 34,8260
ALTIN 2.423,64
BIST 10.055,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Sal 19°C
Çar 18°C
Per 21°C
Cum 23°C

Google Chrome 83 özellikleri emin oldu

21.05.2020
A+
A-

Chrome 82 sürümünün pas geçilmesinin arkasından, yeni sürüm ile birlikte gelen en büyük özelliklerden birisi de gizli mod için. Dar sekme açtığınız zaman, üçüncü taraf çerezler otomatik olarak yeni sürüm ile birlikte engellenecek. Varsayılan olarak açık olan özelliği dilerseniz kapatabileceksiniz. Yeni sürüme geçtikten sonradan, bu özelliği tarayıcınıza “chrome: // flags / # advanced-cookie-control” komutunu yapıştırarak görebilirsiniz.

Yeni güncelleme ile birlikte arayüzde de bazı değişikliklere gidiliyor. Yukarıdaki resimde de görebileceğiniz gibi, oran bildiren grafiklerin görünümünde değişikliğe gidildi. Bu özellik için hem Microsoft Edge hemde Safari’den yararlanıldı. Görünüşün yanı sıra, dokunmatik ekranlarda daha iyi uygulama sunabilmek için bazı form öğeleri de her yerde ayarlandı. Ama bu güncelleme, henüz Android kullanıcıları için sunulmayacak.

Google Chrome 83 özellikleri için bütün detayları sizler için sıraladık.

Sekme grupları etkinleştirilebilecek. “chrome: // flags / # tab-groups” komutu ile birlikte bu özelliğin detaylarına bakılabilecek. Araç çubuğundaki uzantılar seçeneği, yeni bir uzantılar açılır sekmesinde bulunacak. Bu nitelik için de chrome: // flags / # extensions-toolbar-menu komutunu kullanabilirsiniz. Yeni bir nitelik ile birlikte, bir CSS özelliğinin kullanılmadan önce desteklenip desteklenmediğini yoklama edebileceksiniz. Barkod algı API’sı varsayılan olarak etkin halde gelecek. Fena amaçlı reklamların ve öteki gömülü içeriklerin izinsiz bir şekilde dosya indirmesi engellenecek. AR ve VR içerikleri bundan böyle 3D oluşturulan ortamlar için HTML görüntüleyebilecek. Yeni Performance.measureMemory () işlevi ile birlikte, geçerli internet sayfasının hafıza kullanımı tahmin edilebilecek.

 

Kaynak

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.