DOLAR 32,3744
EURO 34,9769
ALTIN 2.326,12
BIST 9.067,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Qualcomm’dan 5G yolunda kritik karar! 5G teknolojisi artan bir şekilde daha manâlı ülkü geliyor. Alınan karara tarafından, Qualcomm yeni Vietnam fabrikası…

21.06.2020
A+
A-

Kaliforniye merkezli silikon devi Qualcomm, çoğu Amerikan şirketi gibi ABD ve Çin aralarında geçen ticaret savaşının ortasında kaldı. Imal faaliyetlerini Çin’de gösteren bir takım şirketler ise, alternatif yollar aramaya başladı. Qualcomm ise, yeni 5G fabrikasını Vietnam’da kurmaya karar verdi. Yeni fabrika bilhassa Ar-Ge ve imal nedeniyle kullanılacak.

Qualcomm’un QTM 525 mmWave anteni ve 7nm SDX55 5G modemi.

Yeni açılacak fabrikanın, Vietnam’ın Hanoi şehrinde olmasına karar verilmiş. 3 farklı alt tesise sahip olacak fabrika, Qualcomm’un yeni hüceresel teknolojilerinin geliştirilmesine asistan olacak. Yeni Qualcomm Vietnam fabrikası, bilhassa akıllı telefonlarda kullanılması planlanan ön radyo çipleri ve yeni görüntü kavrama teknolojilerinde çalışacak. 3 alt tesislerden birincisi radyo frekansı laboratuvarı, ikincisi güç tüketimi ve performans metriklerini test etmek amaçlı planlanmış laboratuvar ve üçüncüsü ise gösterme sensörlerini ayarlarmak ve bunların kalitesini değerlendirmek için tasarlanmış bir laboratuvar.

Qualcomm’un Vietnam’daki ortaklarından biri olan VinSmart, Vietnam’da 5G teknolojili akıllı telefonlar üretmek için Qualcomm ve Fujitsu ile bir ortaklığa gitmiş durumda. Bilhassa 5G modemler konusunda umutlu olan Qualcomm, Apple gibi birçok markanın zeki telefonlarında kendi modemlerinin kullanılmasını hedefliyor. TSMC’nin ise yakın zamanda 5 nm üretime başlaması planlanıyor. 5 nm çiplerin müşterilerinden birisi de büyük ihtimalle Qualcomm olacak.

5G modemlerin üretilmesi için yüksek teknik kapasiteye sahip fabrikalar ise şimdilik TSMC ve Samsung‘da bulunuyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.