DOLAR 32,2783
EURO 35,0324
ALTIN 2.473,76
BIST 10.532,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Açık
İstanbul
23°C
Açık
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C

PUBG Mobile’da en iyi edinmek için 10 strateji

12.05.2020
A+
A-

Bu seri 3 bölümden oluşuyor. Birinci bölümde kazanma oranı yüksek olan profesyonel oyuncuların uyguladığı yöntemleri ele alacağız. İlk aşamada uygulanması gereken stratejileri öğrenmek size sürat kazandıracak.

Profesyonel oyuncuların her maçta kullandığı bu taktikleri anlamalısınız. Zira bu oyuncular karşınıza her lahza çıkabilir. Burada bulunan taktikleri benimsediğiniz takdirde onların sizin takımınızı alt etmek için neler yapmaya çalıştığını hemen anlayacaksınız.

Dilerseniz lafı daha pozitif uzatmadan her maçta işe yarayan taktiklere geçelim. Bir sonraki bölümde bir maçta yapılmaması gereken hareketler üstüne yoğunlaşacağız. Kısa ve bereketli bir tefrika sizi bekliyor!

1 – Yerdeki ganimetleri almadan önce dikkate almak

Bir oyuncuyu öldürdüğünüzde ya da öldürülen bir oyuncuyu gördüğünüzde aklınıza gelen ilk taktik ne? Eğer bu soruya cevabınız “yerde gördüğüm eşyaları edinmek” ise hatalı düşünüyor olabilirsiniz. Bunun 2 belli başlı sebebi var.

O anın telaşı ile envanterinize eklemek istediğiniz eşyaları incelerken bir başkasının namlusuna maksat elde etmek ister misiniz? Unutmayın ama sizi gözetleyen bir oyuncu her lahza sizi öldürmek için pusuya yatabilir. Böyle bir birey yerdeki ganimeti, sizi öldürmek namına, bir yem olarak da kullanabilir.

Özellikle oyunun son anlarında skora gereklilik duyan birçok oyuncu, sizi avlamak için bu anı bekleyebilir. Profesyonel oyuncular hemen hemen katiyen yerdeki ganimetler ile çok pozitif zaman geçirmez. Bazı oyuncular ise bu ganimetleri katiyen almaz.

O eşyaya fazla ihtiyacınız var ise ve o eşyanın sizi bir üstteki seviyeye taşıyacağını düşünüyorsanız bu riski almalısınız. Somurtkan takdirde bu riski sakın almayın. Peki bu riski elde etmek yerine ne yapmalısınız?

Bunun yerine yerde yatan oyuncunun civarda bulunan (eğer varsa) etap izlerini takip edin. Bu sayede çatışmaların daha sık olduğu bölgeleri tespit edebilirsiniz ve daha fazla kişiyi öldürebilirsiniz. Hem etrafınızdaki silah seslerine de kulak verin. İsterseniz sıradaki yöntemimize geçelim.

2 – Tuş ayarlarını değiştirmek ve tuş yerleşimini özelleştirmek

Bir oyun size kendi tuş dizilimini dayatabilir ama bu dizilim ile oynamak zorunda değilsiniz. Akıllı telefonunuzun büyüklüğü ve sizin alışkanlıklarınız, oyun içi performansınızı etkileyen en manâlı faktörler arasında yer alıyor.

Mobil cihazınızın ekranı küçük ise ve parmaklarınız cihazınızın ekranına oranla büyükse bıkkınlık yaşayabilirsiniz. Bir diğer can sıkıntısı ise solak veya sağlak olmanız ile alakalı olabilir. Hangi yöne daha çok yatkınsanız bitirici işlemleri yapan tuşları o tarafta kullanın.

Ufak ekranlı telefonları kullanmayı seçim eden oyuncular bu iki sıkıntıyı da yaşayabilir. Telefonunuzu başkalaştırmak gibi bir şansınız değil ise ekranda bulunan tuşları gizleyebilirsiniz. Bu Nedenle, bir anlamda, o tuşlardan kurtulacaksınız.

Buna ek olarak kendiniz için zorunlu olmayan tuşları ortadan uyandırmak, rakiplerinizi görmenizi kolaylaştırır çünkü bu usul ekranınızda yer kaplayan objelerin sayısını azaltır. Unutmayın ama bu oyunda az ve öz felsefesi ile hareket etmek önemlidir. Az tuş, öz verim: En kısa sürede en çok kişiyi minimum enerji harcayarak öldürmek.

3 – Birini öldürmek yerine onu yerde teslim etmek

“O oyuncuyu öldürüp haneme bir puan eklemek varken neden onu yerde bırakayım oysa?” diye sorduğunuzu duyar gibiyiz. Bunun çok rasyonel bir açıklaması mevcut. Bazen bu oyunda stratejik planlar yapmalısınız.

Bir oyuncuyu öldürmek yerine onu etkisiz ışık halkası getirirseniz o kişiye ne oluyor? Bildiniz! Yerde kalan kişi tabanca yararlanma yeteneği ile silah tutma kabiliyetini kaybediyor ve hareket edemiyor. Birinin o kişiyi yerden kaldırması gerekiyor.

Eğer o kişi belirli bir süre içinde iyileştirilmezse hayatını kaybediyor. Durun ve düşünün. Bir taşla iki kuş vurabilirsiniz böylece yok mi? Yerde yatan kişiyi onu iyileştirmeye gelen öteki bir oyuncu ile birlikte aynı anda öldürebilirsiniz.

Bir arkadaşınız yerden kaldırılmayı beklediği anda kendisini iyileştirmek istemez misiniz? İşte o lahza sizin en savunmasız anınızdır. Arkadaşınızdan başkasını düşünemeyebilirsiniz. Bu şart rakibiniz için de geçerli.

Ara Sıra bir taşla üç kuş da vurabilirsiniz. Eğer bir oyuncu yerdeki kişiyi kaldırmak isterken öteki bir oyuncu da onları korumak isterse bu anı kaçırmamalısınız. aniden üçünü aniden ortadan kaldırabilirsiniz. Profesyonel oyuncular bunu tekrar tekrar yapıyor.

4 – PUBG Mobile taktikleri: Bir yeri sürekli kullanmamak

Bir profesyonel oyuncu yaklaşık olarak asla bir binanın, bir pencerenin veya bir taşın aynı tarafını kullanmaz. Bunun sebebi rakiplerini küçümsememesinden kaynaklanıyor. Karşınızdaki kişileri asla küçümsemeyin.

Bir karşılaşmada sizin karşınızda yer alan kişileri en düşük sizin değin iyi oynuyormuş gibi düşünün. Bu yüzden bir binanın penceresini pusuya yatmak için göstermek istediğinizde tekrar tekrar aynı yönü (sağ veya sol) kullanmayın.

Eğer bir yeri sürekli kullanırsanız bir vakit daha sonra ayrım edileceksiniz. Bunu ayrım eden rakipler, sizin daima benzer yerden hamle yapacağınızı anlar ve ona tarafından taktik belirler. O saatten sonradan ölmemek gibi bir şansınız olmayacak. Aralıksız vurulacaksınız.

Bir binanın veya bir camın sol tarafını kullandıysanız bir sonraki seferde sağ tarafı kullanın. Ara Sıra “bir sağ ve bir sol” stratejinizi de değiştirmelisiniz. Bu stratejiyi sürekli tekrarlarsanız rakipleriniz sizin taktiğinizi birkaç denemede çözer ve böylece kolay bir şekilde etkisiz ülkü getirilirsiniz.

Bunu engellemek için çok fazla pusuya yatmayın. En umulmadık zamanlarda pusun, nişanınızı alın ve ateş edin. Bir önceki pusunuzda soldan alev ettiyseniz ve rakiplerinize bir sonraki hareketinizde tersini yapacağınıza dair bir imaj verdiyseniz yeniden soldan ateş edin. Yalnızca gerekli anlarda pusun. Onun açık havada bu yolu seçmeyin.

İki sağ ve bir sol veya iki sol ve bir sağ gibi farklı alanlara yönlendirilmiş manevralar yapabilirsiniz. Burada kayda değer olan rakibinize umulmadık bir anda saldırmaktır. Kesinlikle bu atak taktiklerini değiştirmek size kalmış.

1 2 3
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.