DOLAR 32,5886
EURO 35,0441
ALTIN 2.459,83
BIST 9.861,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C

PUBG Mobile oyuncuları iOS 13’ten şikayetçi!

22.09.2019
A+
A-

Apple işletim sistemi ve donanım uyumluluğu konusunda ilk akla gelen markalardan biri. Özellikle iOS işletim sistemine sahip telefonların daha uzun süre güncelleme alabilmesi, daha stabil olması ve güvenlik konusunda uygulamalara göz açtırmaması kullanıcıların tercih sebeplerinden birkaçı. Ancak iOS 13 bazı hatalar ile gündeme damgasını vurdu. Batarya sorunu, mail uygulamalarında oluşan sorun ve ekran kilidi üzerinden rehbere erişebilme gibi sorunlara bir yenisi eklendi.

Güncellenen işletim sistemlerindeki yeni özellikler bazı uygulamaların çalışmalarına engel olabiliyor. Bunun en yakın örneği iOS 13 için geliştirilmiş 3 parmak kullanımında kopyala, yapıştır gibi fonksiyonların çalışması. Bu özellik bazı oyunları oynanamaz hale getiriyor. Özellikle PUBG ve Fortnite gibi oyunların 3 parmak ile kontrol edilmesinden dolayı etkileniyor olması, kullanıcıların sıkıntı yaşamasına sebep oluyor.

Şimdilik bu özelliği kapatamayan kullanıcılar sağlıklı bir şekilde oyun oynayamamaktan şikayetçi.

Oyuncu şikayetlerinin artması ile birlikte hem PUBG hem de Fortnite tarafından kullanıcılara bildirim gönderildi. Apple cihazlarda güncellemenin de kapatılamaması sebebiyle birçok insan mağdur olmuş durumda. Bu konuda çalışmalara başladığını belirten yetkililer bir sonraki sürümde hatayı çözeceklerini belirtti. Apple 30 Eylül tarihinde gerçekleştireceğini söylediği iOS 13.1 güncellemesini daha erken tarihe çekme kararı aldı. Hataya sebep olan özellik gelecek sürümde sadece metin düzenlenebilen uygulamalarda etkinleşecek. Benzer bir sorunun yaşanmaması için çalışmalarını sürdüren ekip diğer sorunların da yeni gelecek olan güncelleme ile çözüleceğinin altını çizdi. 24 Eylül tarihinde gelmesi beklenen güncelleme ile oyuncular eskisi gibi akıcı deneyim yaşayabilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.