DOLAR 32,4106
EURO 34,8203
ALTIN 2.399,59
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Android güvenlik açığı olan telefonlar tespit edildi

04.10.2019
A+
A-

Bazı Android telefonlardaki güvenlik açığı, cihazın kök erişimine izin veriyor. Böylece kök erişiminden işletim sistemi üzerindeki çoğu veriye ve komuta erişilebiliyor. İşletim sisteminin çekirdeklerine dahi ulaşılabiliyor.

Google’ın güvenlik araştırma grubu yayınladığı listede güvenlik açığının bulunduğu bazı telefon modellerini de listeledi. Modellerin Android 8 ve üstü işletim sistemi ile birlikte güvenlik açığı verdiği de belirtildi. Listelenen modeller şu şekilde:

Huawei P20
Xiaomi Redmi 5A
Xiaomi Redmi Not 5
Xiaomi A1
Oppo A3
Moto Z3
Oreo LG telefonlar
Samsung Galaxy S7, S8, S9

Bu hata geçtiğimiz günlerde düzeltilmesine rağmen tekrardan ortaya çıktı. Ve Google, bu konu hakkında kullanıcıları uyarıyor. Bilinmeyen kaynaklardan uygulama yüklenmemeye özen gösterilmesi gerektiğini belirtiyor. Ayrıca Chrome dışında farklı bir tarayıcı kullanılmaması gerektiği de belirtilenler arasında yer alıyor.

Yakın zamanda gelecek güncelleme ile birlikte güvenlik açığının çözülmesi bekleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.