DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

PUBG Mobile düşüşü Game For Peace yükselişi

28.04.2020
A+
A-

Karantina günleri sahiden de dijital eğilimlerimizi değiştirdi. İnsanların mobilde geçirdiği süre artarken bununla beraber dijital ortamda üretilen içerikler de çeşitlendi. We Are Social laf konusu değişen dijital eğilimlerin bir raporunu hazırladı. Dünyanın nisan ayında dijital raporunu yayımlayan şirket çoğu şeyin de değiştiğini rakamlarla söylemiş oluyor. Bunun yanında mobil uygulamalar ve oyunlar ile de daha pozitif süre geçirdik.

Daha artı internet kullandık, daha artı mobil oyun indirdik ve üzerine daha pozitif mobil uygulamalarda harcama yaptık. Dünyanın dijital karnesi nisan ayında epeyce garip rakamlara sahne oluyor.

En çok indirilen uygulamalara bir bakalım. Tahmin edeceğiniz üzere nisan ayında en çok indirilen mobil başvuru formu özellikle gençler aralarında oldukça popüler olan TikTok oluyor. Özellikle meşhur simaların da TikTok uygulamasına antre yapması karantina günlerinde uygulamaya olan talebi oldukça yükseltmiş gibi duruyor.

Bunun yanında listenin ikinci sırasında popüler bir öteki başvuru WhatsApp yer alıyor. Her yeni güncellemesiyle kullanıcıların istediği özelliklere kavuşan başvuru formu yakın zamanda Zoom’a daha büyük muhalif olacak ”8 karakter grup konuşmaları” özelliğini kazanmıştı. WhatsApp’ı sırasıyla Facebook, Instagram, Facebook Messenger, Likee, Snapchat, ShareIt, Netflix ve Spotify peşine düşüp takip ediyor.

Nisan ayında en çok indirilen mobil oyun listesi ise bir takım acayip isimleri içinde barındırıyor. Karantinada en çok indirilen mobil oyunlar aralarında Brain Out birinci sırada yer alıyor. İkinci sırada Hunter Assasin yer alırken, WoodTurning, Johnny Trigger, PUBG Mobile, Free Fire, WormsZone.IO, Subway Surfers, Draw Climber, Rescue Cut yer alıyor.

PUBG Mobile’ın indirilme oranlarının düşmesinde zaten oyunun popüler olmasından kaynaklı olarak çoğu telefonda yüklü olması yer alıyor ama 0.18.0 güncellemesinin beklenen günde gelmemesi ve kandırma yapan kişilerin yüksek olması, kullanıcıların oyuna olan güvenini düşürüyor.

Bizi belli başlı kafa karıştırıcı ise oyun içindeki harcamalarda değişen yerleştirme. Raporda, oyun içindeki harcamalarda en yüksek hasılatı yapan oyunun Game For Peace olduğu ortaya çıktı. Tencent’ın geliştiricisi olduğu oyunun PUBG Mobile’ın düşüşüne neden olduğu söyleniyor.

Bir önceki paragrafta da söylediğimiz gibi PUBG Mobile gerek hileciler lüzum güncellemelerin geç gelmesiyle oyuncu kaybediyor. Game For Peace‘i, Honor of Kings, Monster Strike, AFK Arena, Candy Crush Saga, PUBG Mobile ve Rise of Kingdoms yer alıyor.

Peki oyunseveler en çok hangi cihazlardan oyun oynuyor?

Oyun oynayan kişilerin yüzde 80’ni cihaz tercihi yapmıyor. Yani herhangi bir cihazdan oynuyor. Yüzde 69 ile ikinci sırada yer alan akıllı telefonları yüzde 40 ile bilgisayarlar takip ediyor. Oyun konsolları yüzde 26 oranında tercih ediliyorken, tablet yüzde 19 ile minimum tercih edilen aygıt oluyor.

PUBG, Counter Strike benzeri bir özellik getiriyor
PUBG, Counter Strike güya bir özellik getiriyor

“PUBG 7. sezon ne süre başlayacak?” sorusunun cevabı belirli oldu. Oyunun mobil versiyonunda var olan bir nitelik konsollara geliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.