DOLAR 32,1972
EURO 34,9607
ALTIN 2.505,80
BIST 10.895,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Açık
İstanbul
24°C
Açık
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C
Cts 23°C

Oyuncuların Microsoft-Activision Birleşimine Karşı Açtığı Dava YouTube’da Yayınlanabilir!

09.01.2023
A+
A-

Microsoft’un geçtiğimiz yıl astronomik bir ücretle oyun devi Activision Blizzard’ı satın alacağını açıklaması, oyun dünyasına bomba gibi düşmüştü. Ancak bu birleşme, daha sonra birçok engelle karşılaşmıştı. Microsoft’un en büyük rakiplerinden Sony, satın alıma itiraz ederken rekabet kurumları da incelemeler başlatmıştı.

Geçtiğimiz haftalarda ise satın alıma bir itiraz da oyunculardan geldi. On kişiden oluşan bir grup oyuncu, Microsoft’un ‘tekele dönüşeceğini’ belirterek dava açtı. Şimdi ise sonucu merakla beklenen bu dava hakkında yeni gelişmeler yaşandı.

Oyuncuların Microsoft’a açtığı dava YouTube’dan canlı yayınlanabilir

New Mexico, Kaliforniya ve New Jersey gibi ABD eyaletlerindeki oyuncuların açtığı davanın bazı duruşmalarının YouTube’dan yayınlanabileceği ortaya çıktı. Bir hukukçu olan Florian Muller tarafından yürütülen FossPatents’e göre davanın gerçekleşeceği bölge mahkemesi, şeffaflık sunuyor. Bu da bazı duruşmaların herkes için YouTube üzerinden çevrimiçi olarak yayınlanabileceğini ortaya koyuyor.

Davanın, Kaliforniya eyaletinin kuzeyinde görüleceğini belirtelim. Oyuncular tarafından açılan davanın duruşmalarının ne zaman başlayacağı konusunda ise henüz herhangi bir bilgi yok. Microsoft-Activision birleşiminin rekabeti engelleyeceğine vurgu yapan davacılar, Call of Duty, Doom, World of Warcraft gibi önde gelen serilerin Microsoft’un eline geçeceğini de dikkat çekmişti.

Microsoft’un satın alma planı engellerle karşılaşmaya devam ediyor. Dev şirkete aralık ayının başında ABD Federal Ticaret Komisyonu tarafından da bir dava açılmıştı. Buna ek olarak teknoloji devi, yakın zamanda birleşmeye itiraz eden Sony’i hedef almış, bazı popüler oyunların Xbox’a gelemeyebileceğini söylemişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.