DOLAR 32,2317
EURO 34,8102
ALTIN 2.422,46
BIST 10.055,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Sal 19°C
Çar 18°C
Per 21°C
Cum 23°C

iPhone 11 tanıtıldı! Özellikleri ve fiyatı

10.09.2019
A+
A-

Serinin en küçük modeli olarak bizleri karşılayan telefon, küçük olmasının yanında güçlü donanım özelliklerini sunmayı başarıyor. Ancak telefonun diğer yeni iPhone modellerine göre daha düşük bir kamera performansı sergilediği görülüyor.

iPhone 11’e dair birçok sızıntı önceden ortaya çıkmıştı. iPhone 11’in tasarımı ortaya çıkan sızıntıları da doğruluyor. Arkasında ve önünde cam tasarımın hakim olduğu telefonun çerçevelerinde ise 7000 serisi alüminyum görülüyor. Ayrıca telefon IP67 sertifikası ile birlikte suya ve toza karşı dayanıklılık sunuyor.

Telefonun ön tarafında ise geçmiş dönemin iPhone modellerinde olduğu gibi çentikli ekran yapısı bizleri karşılıyor. 6.1 inçlik Liquid Retina  ekrana sahip olan telefon başarılı bir ekran / kasa oranı sunuyor.  828 x 1792 piksel çözünürlüğündeki ekran 324 ppi yoğunluğa sahip. Ekranda geniş renk gamı, True Tone ve 120Hz dokunmatik algılama özelliği bulunuyor.

iPhone 11, Apple 13 işlemcisinden güç alıyor. 7nm+ üretim süreci ile üretilen bu işlemci, Apple A12’ye göre daha yüksek performans ve daha başarılı bir batarya ömrü sunuyor.

Telefonun RAM ve depolama alanı tarafında baktığımızda ise 64/256/512 GB hafıza varyasyonlarına yer veriliyor. Ayrıca cihaza 4 GB RAM bulunuyor. Apple, iPhone 11 modelinde de istikrarlı bir şekilde davranarak MicroSD kart girişine yer vermiyor.

iPhone 11, bir önceki amiral gemisi iPhone modeli gibi çift arka kamera ile geliyor. 12 Megapiksel çözünürlüğünde ve f/1.8 diyafram açıklığına sahip ana kamera ile birlikte gelen kamera kurulumunda ayrıca ultra geniş açı çekim yapabilen kameranın yer aldığını görüyoruz. Apple tarafında ilk defa gördüğümüz ultra geniş açı kameranın çözünürlüğü, 12 Megapiksel şeklinde.

Arka taraftaki kameralarda PDAF ve OIS desteği olduğunu görüyoruz. Fotoğraf ve panoramik çekimlerde HDR desteğinin bulunduğu telefonda Quad-LED dual-tone flaş görev alıyor.

Video tarafına baktığımızda telefonun 4K çözünürlüğünde 60 FPS’e kadar video çektiğini görüyoruz. Stereo ses kaydı ve HDR desteği burada da karşımıza çıkıyor. Bunun yanı sıra uzun zamandır beklenen gece modu özelliği de bu iPhone ile birlikte bizleri karşılıyor.

Ön tarafta 12 Megapiksel çözünürlüğünde ToF 3D kamera karşılıyor. 1080p 60 FPS video kaydına olanak sağlayan bu kamerada da HDR özelliği hazır bulunuyor.

Bluetooth 5.0 bağlantısına destek veren telefonda NFC özelliği de bulunuyor. Hızlı şarjı destekleyen telefonda USB Power Delivery 3.0 bulunuyor. Telefonda kulaklık girişi ise yer almıyor. Ayrıca telefonun hoparlörleri Dolby Atmos desteğine de sahip.

Telefon, en yeni işletim sistemi iOS 13 ile kutusundan çıkıyor. En yeni yazılımsal özelliklere yer veren telefonda güvenlik önlemi olarak da Face ID yer alıyor.

iPhone 11 fiyatı

iPhone 11 için belirlenen satış fiyatı ise 699 şeklinde.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.