DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 18°C

PUBG bağımlısı genç kendini kaçırdı

14.10.2019
A+
A-

Annesinin çok fazla PUBG Mobile oyunuyor diye telefonunu elinden aldığı 16 yaşındaki PUBG bağımlısı genç, kendini kaçırmaya karar verdikten sonra harekete geçti.

Polis tarafından yapılan açıklamaya göre, sınavlara hazırlanan gencin notları PUBG bağımlılığının ardından kötüye doğru gitmeye başladı. Bu aşamada annesi olaya müdahale etti ve gencin telefonuna el koydu.

11 Ekim günü arkadaşı ile buluşmak için evden çıkan genç bir daha eve dönmedi. Ayrıca, gencin evden çıkarken bir miktar yanına bir miktar para da aldığı belirtildi.

Genç sonrasında yoldan geçen birinin telefonunu ödünç aldı ve sesini değiştirerek annesini aradı. Oğullarının kaçırıldığını söyleyen genç, bir de 3 lakh fidye istedi. Haberi alan aile ise soluğu polis merkezinde aldı. Bu arada 3 lakh yaklaşık olarak 50.000 Amerikan Doları’na denk geliyor.

Bir gün sonra gencin anneanne ve dedesinin yaşadığı Guntur Bölgesi’ndeki Macherla‘ya bilet rezervasyonu yaptığı ortaya çıktı. Telefonuna mesaj gelen üzüntülü anne tekrar polise gitti ve genci orada buldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan müfettiş S. Ravinder, süreci anlattıktan sonra gencin depresyonda olduğunun da altını çizdi.

Oyun bağımlılığının yükselen trendini gören Dünya Sağlık Örgütü (WHO), bunu artık hastalık olarak değerlendireceğini açıklamıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.