DOLAR 32,3605
EURO 34,9640
ALTIN 2.325,39
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 22°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

PlayStation 5 için beklenene en yakın konsept tasarımı! Xbox Series X hakkında birçok şeyin belli olmasına rağmen Sony, yeni PlayStation hakkında bir açıklama…

05.04.2020
A+
A-

PlayStation 5’in en büyük rakibi olması beklenen Xbox Series X birçok özelliği ve tasarımıyla resmi olarak karşımıza çıksa da, uzun süredir Sony’den yeni oyun konsoluna dair herhangi bir açıklama gelmedi. The Last of Us Part II, Iron Man VR gibi oyunların da gecikmesiyle, Sony’nin PlayStation 5’i bu oyunlarla birlikte sunacağı iddiaları ortaya atılmaya başladı.

Tabii ki bu süreçte Sony yeni oyun konsolu hakkında herhangi bir şey açıklamadı. Fakat bugün şimdiye kadar ortaya çıkan sızıntıların ışığında PlayStation 5’in beklenene en yakın konsept tasarımları ortaya çıktı.

İsabetli sızıntılarıyla tanınan LetsGoDigital, render görüntüler için tasarımcı Snorey ile ortak bir çalışma yürüterek PlayStation 5’in beklenen kutu tasarımını ortaya çıkardı. Birçok farklı konsept tasarım garip şekillerden yararlanırken, en gerçekçi tasarım bu gibi duruyor. Daha önceki tasarımlarda Nintendo GameCube’den bile ilham alınan çizgiler görmüştük. Fakat bu tasarım PlayStation 4 Pro’dan oldukça ilham almış ve geliştirilmiş bir versiyonu gibi duruyor.

 

Birçok sızıntı da cihazın PlayStation 4 Pro benzeri bir tasarımla geleceğine işaret ederken, konsept tasarımların beklenen tasarım olması da kuvvetli bir ihtimal haline geldi. Tabii ki bu süreçte Sony’nin resmi bir açıklama yapması da bekleniyor. PlayStation 5’in tanıtım tarihi de coronavirüs pandemisi nedeniyle bir süre daha gecikecek gibi duruyor. Tabii ki bu tasarımın yanı sıra daha önce çıkmış birçok konsept tasarım da mevcut. Örneklerinden birine aşağıdaki videodan ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.