DOLAR 32,3487
EURO 34,7293
ALTIN 2.419,83
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Pişik Tedavisi

25.08.2020
A+
A-

Genellikle yaz aylarında kendini fazlasıyla gösteren pişik durumu vücudun belirli gölgelerinde kendini gösterir.

KREM

Sıcak yaz aylarının en çok karşılaşılan sorunları da bacak arası ve koltuk altında olan pişik sorunlardır. Pişiğin çözümü için bir eczaneye giderek pişiği iyileştiren kremler almalısınız. Ancak bir uzman tarafından önerilen kremlerin olması önemlidir. Kullandığınız herhangi bir pişik kremi sizin cildinize veya derinize uygun olmayabilir. Yanlış krem sonucu birçok yan etkisi görülmektedir. Bu sebeple dikkat edilmesi gereken bir konudur.

BEBEK PUDRASI

Herkesin bildiği bir yöntem olarak geçmişten günümüze birçok insan tarafından kullanılmaktadır. Bu pudra sadece bebeklere özgü değildir. Pişik sorunu yaşayan yetişkinler tarafından da kullanılmaktadır. Nemlenen ve yanan deriye bebek pudrası sürdüğünüzde orası yumuşayarak daha kuru bir hale gelecektir. Her evde bulunması gereken bir ürün olarak bu pudralar birçok sorunun çözümünde kullanılmaktadır.

HİNDİSTAN CEVİZİ ve LAVANTA YAĞI

Pişiğin çözümünde kullanılabilecek birçok bitki ve tedavi vardır. Ancak doğal yöntemlerden biri de bebekler için kullanılan zeytinyağı ve lavanta yağının kullanılmasıdır. Yetişkinler için önerilen maddeler ise yoğurt ve Hindistan cevizi yağının masajlar yapılarak pişik olan bölgeye sürülmesidir.

RAHAT KIYAFETLER GİYİLMESİ

Pişiğin çözümü için cildinize zarar verecek kimyasal ıslak mendil ve sentetik olan kıyafetlerden uzak durmanız gerekmektedir. Aynı zamanda çok dar kıyafetlerden uzak durarak daha salaş ve rahat bir giyim tercih etmelisiniz. Alınan kilolara bağlı olarak görülen pişik dengeli ve düzenli beslenmeyle yürütülecek bir diyetle ortadan kalkmaktadır.

KİL YÖNTEMİ

Aktarlardan alacağınız kili bir tencerede veya tabakta ısıtarak pişik olduğunuz bölgeye sürün. Bir süre bekletilen kili kuruduktan sonra yıkayıp temizleyin. Bunu birkaç hafta pişik geçene kadar uygularsanız olumlu sonuçlar alabilirsiniz. Pratik çözümler arıyorsanız pamuğa bir parça zeytinyağı dökerek yanan ve acıyan pişik bölgesine yavaş hareketlerle sürebilirsiniz. Genel olarak kullanılan bu yöntem olumlu sonuçlar vermektedir. Acıyan bölgeyi sık sık suyun altına tutup havalandırırsanız ortaya çıkan pişiklere engel olabilirsiniz. Kimyasal olan ıslak mendiller yerine doğal su içeren mendilleri kullanırsanız oluşan kızarıklık ve kabarmaya engel olabilirsiniz.

DOĞAL ÇÖZÜMLER

Eğer evde krem yapıp pişik olan bölgeye sürmek istiyorsanız bal mumu ve zeytinyağını karıştırıp katı bir krem elde edebilirsiniz. Bal mumunu bir tencerede erittikten sonra üzerine işlenmemiş zeytinyağını dökerek karıştırmalısınız. Dikkat edilecek unsur ise bu karışımın sıcak haliyle bütünleşmesi gerekmektedir. Soğuduğu zaman istediğiniz şekli almayarak krem görünüşüne girmez.

HİJYENE ÖNEM VERİN

Bebeklerde ve yetişkinlerde alınacak temizlik önlemleri pişiği önleyerek yaraları geçirmektedir. Oluşacak mantar enfeksiyonların önüne geçmek için sık sık ellerinizi yıkamalı duş almayı ihmal etmemelisiniz. Bebeklerde ise altını sık sık değiştirmeli, kontrol ederek pişik olacak kadar uzun süre bebeğin altında bekletmemelisiniz.

İLİşKİLİ HABERLER Bacak Arası Pişik Nasıl Önlenir?

Bacak Arası Pişik Nasıl Önlenir?

Bebekler Neden Pişik Olur?

Bebekler Neden Pişik Olur?

İLİşKİLİ GALERİLER Erken Teşhis Önemli: 6-12 Aylık Bebeklerde Otizm Olabileceğinin İşaretleri

Erken Teşhis Önemli: 6-12 Aylık Bebeklerde Otizm Olabileceğinin İşaretleri

Yeni Doğan Bebeklerde Down Sendromu Belirtileri

Yeni Doğan Bebeklerde Down Sendromu Belirtileri

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.