DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 16°C
Sal 16°C
Çar 19°C
Per 20°C

Pink Floyd’un efsanevi solisti Roger Waters Kolombiya Cumhurbaşkanı ile Filistin bayrağı açtı

İngiliz müzisyen ve besteci George Roger Waters, Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro ile dev Filistin bayrağı açtı.

08.12.2023
A+
A-

Konser için Kolombiya’ya gelen Pink Floyd üyesi Roger Waters, Devlet Başkanlığı Sarayı Casa de Narino’da, Cumhurbaşkanı Petro tarafından kabul edildi. Petro’nun en küçük kızı Antonella’ya imzalı gitarını hediye eden müzisyen Waters, görüşmenin sonunda Petro ile dev “Filistin” bayrağı açtı.

Cumhurbaşkanlığı basın biriminden yapılan açıklamada, Waters’ın, Petro’dan Gazze’de soykırımın durdurulması için Birleşmiş Milletlerin (BM) yargı organı Uluslararası Adalet Divanı (ICJ) önünde bir eyleme eşlik etmesini istediği bildirildi.

Görüşmenin “heyecan verici” olduğu ifade edilen açıklamada, Cumhurbaşkanı Petro ve Waters’ın, Gazze’de devam eden soykırıma dikkat çektiği bildirildi.

Bogota’daki Live Coliseum’da sahne alan Waters, konuşmasında, Cumhurbaşkanı Petro’ya selam yollamış ve Petro’ya oy veren Kolombiyalıları tebrik etmişti.

PETRO’DAN WATERS’E DESTEK

Petro, 19 Kasım’daki açıklamasında, Roger Waters’ın Filistin’in haklarını savunduğu için ülkesinin başkenti Bogota’da hiçbir otel tarafından kabul edilmediğini belirtmiş, “Bu demokrasi midir? Uluslararası hak mıdır? Hitler’in Yahudi halkına yaptığının aynısının şu anda dillendirmemesi için uluslararası karşıt bir dayanışma yapılıyor.” demişti.

Waters’ın, ülkesinde konser vermesi için her türlü desteği kendisine sağlayacağını söyleyen Petro, otellerin Waters’ı kabul etmemesi halinde kendisinin devreye gireceğini bildirmişti.

Öte yandan Roger Waters, Kolombiya’nın başkenti Bogota’da düzenlediği konserde, Cumhurbaşkanı Gustavo Petro’ya oy veren Kolombiyalıları kutladı. Bogota’daki Live Coliseum’da sahne alan Waters, konuşmasında, Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro’ya selam yolladı ve Petro’ya oy veren Kolombiyalıları tebrik etti.

Waters, “Cumhurbaşkanınız Petro’ya oy vermeniz için Kolombiya’daki tüm insanlara mektup yazdım ve bunu yaptınız, sizi tebrik ediyorum” ifadesini kullandı. Daha önceki konserlerinde olduğu gibi Kolombiya’daki sahnede de Filistin davasına sahip çıkan Waters, Gazze’de soykırım yapıldığını ve bunun durdurulması gerektiğini söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.