DOLAR 32,2269
EURO 35,1813
ALTIN 2.477,04
BIST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 22°C
Cts 23°C
Paz 23°C

Pike Finance Güvenlik İhlali ve DeFi Projelerinde Önem

Pike Finance Güvenlik İhlali ve DeFi Projelerinde Önem başlıklı içeriğimizde, kripto para dünyasında yaşanan güvenlik sorunları ve DeFi projelerinin önemi ele alınıyor. Detaylar için tıklayın.

01.05.2024
A+
A-

Pike Finance Güvenlik İhlali

Pike Finance Güvenlik İhlali

Merkezi olmayan finans (DeFi) protokolü Pike Finance, büyük bir güvenlik ihlali nedeniyle üç günlük bir süre içinde iki ayrı saldırının kurbanı oldu. Üstelik toplamda 1,6 milyon doların üzerinde zarara yol açtı. Saldırılar 30 Nisan’da tespit edildi ve protokolün altcoin projelerinin çalınmasına neden oldu. Ayrıca Ethereum (ETH), Arbitrum (ARB) ve Optimism (OP) blockchainlerinde zincirler arası borç verme işlevlerini hedef aldı.

Pike Finance’de Şüpheli Saldırılar

Blockchain güvenlik şirketi Cyvers, Pike Finance’te şüpheli işlemler tespit ettikten sonra ilk kez alarma geçti. Araştırmaları sonucunda yaklaşık 1,6 milyon dolarlık önemli bir mali kaybı ortaya çıkardı. Saldırganın akıllı sözleşme sistemine kötü amaçlı kod enjekte etmek için “başlatma” adı verilen bir işlevden yararlandığı belirtildi.

Güvenlik Açığı Tespit Edilmişti

Bu son istismar, 26 Nisan’da bildirilen ve Pike Finance’in USD Coin (USDC) çekimleriyle ilgili bir güvenlik açığına maruz kalmasının ardından geldi. Önceki saldırıda, saldırganlar alıcı adreslerini manipüle ederek toplam 299.127 USDC çaldı.

Çalınan Varlıkların Detayları

Pike Finance, saldırıyı kabul eden ve çalınan varlıkların ayrıntılarını açıklayan bir bildiri yayınladı. Analizde 99.970,48 ARB, 64.126 OP ve 479,39 ETH kayıpları ortaya çıktı. Protokol, ihlali aktif olarak araştırıyor ve çalınan varlıkların kurtarılmasını sağlayacak her türlü bilgi için %20 ödül teklif etti.

DeFi Projelerinde Güvenlik Önemi

Son iki saldırı, DeFi protokollerinde sağlam güvenlik önlemlerinin kritik önemini vurguluyor. Akıllı sözleşmeler, otomasyon ve şeffaflık sunarken, kötü niyetli aktörler tarafından kullanılabilecek güvenlik açıklarına karşı hassastır. Pike Finance’ın durumu, diğer DeFi projeleri için uyarıcı bir hikaye görevi görüyor ve onları kapsamlı kod denetimlerine öncelik vermeye ve kullanıcı fonlarını korumak için sıkı güvenlik protokolleri uygulamaya teşvik ediyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.