DOLAR 32,2863
EURO 34,8028
ALTIN 2.411,18
BIST 10.223,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 16°C

Pfizer’ın COVID-19 Aşısı Olduğu İddia Edilen Aşılar, Dark Web’de Fahiş Fiyatlarla Satışa Çıktı

05.12.2020
A+
A-

Dünya genelinde 1,5 milyondan fazla insanın hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüs salgını, dünyanın birçok ülkesinde tekrar yükselişe geçmiş durumda. Geçtiğimiz 3 Kasım tarihinde dünya genelinde 690 binden fazla yeni koronavirüs vakası duyuruldu. Yine aynı gün içerisinde 12 bin 500’den fazla ölüm gerçekleşti.

Salgın, dünya genelinde etkisini ağır bir şekilde hissettirmeye devam ederken umut vaat eden çeşitli aşı çalışmaları da bulunuyor. Pfizer/BioNTech ortaklığında gerçekleştirilen aşı ise üstünde çalışılan aşılar arasında en umut vaat edenlerden bir tanesi. Üstelik insanlığın COVID-19 hastalığına karşı umudu olan bu aşının, internetin karanlık sokaklarında satışa çıktığı iddia ediliyor.

Pfizer/BioNTech aşısı Dark Web’de satılıyor

covid-19 aşı, koronavirüs aşısı, coronavirus aşısı

Şu an dünya genelinde koronavirüs aşısına ihtiyaç duyan binlerce insan bulunuyor. Betanews’ta yer alan habere göre ise Dark Web’deki uyuşturucu tüccarları, Pfizer/BioNTech’in COVID-19 aşısını satıyorlar. Üstelik buralarda aşının fiyatı 1.300 dolara (10 bin 140 TL) kadar çıkıyor.

Pfizer/BioNTech’in geliştirdiği mRNA aşısı, 43 binden fazla katılımcının yer aldığı Faz 3 denemelerinde %95’lik bir etkinlik göstererek umutların yeşermesini sağlamıştı. Ancak yapılan açıklamalarda bu aşının -70 derecelik bir soğuklukta depolanması gerektiği ve buzdolabında sadece 5 gün dayanabildiği ifade edilmişti. Dolayısıyla Dark Web’de satılan aşının gerçek olma ihtimali yok.

DomainTools Kıdemli Güvenlik Araştırmacısı Chad Anderson, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Dark Web’de yapılan alışverişlerle gelen ürünün satın alınan ürün olması konusunda herhangi bir güvence bulunmadığını söyledi. Gerçekten aşının satılıyor olmasının muhtemel olmadığını söyleyen Anderson, insanları Dark Web’de alışveriş yapmamaları konusunnda uyardı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.