DOLAR 32,1897
EURO 34,9718
ALTIN 2.506,74
BIST 10.895,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Açık
İstanbul
24°C
Açık
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C
Cts 23°C

Performans canavarı MSI MEG Z490 ACE incelemesi! Bugün ki inceleme konuğumuz MSI MEG Z490 ACE modeli. Performansıyla dikkat çeken bu anakart kullanıcısına…

19.08.2020
A+
A-

10. Nesil Intel işlemcileri kullanıcılarla buluşturan bir anakart burada karşımızda çıkıyor. Yüksek VRM performansıyla da dikkat çeken bu anakart soğutma tarafında aktif bir soğutucuyu kullanıcılarla buluşturuyor. Dilerseniz sözü daha fazla uzatmadan sizi video ile baş başa bırakalım. İyi seyirler!

Anakart ile ilgili detaylı bilgilere buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

MSI MEG Z490 ACE özellikleri ile kullanıcısına neler sunuyor?

Bu anakarta dışarıdan baktığınız zaman dolu dolu bir yapıyla karşılaşıyorsunuz. Özellikle anakartın üzerinde yer alan donanımlar ve teknolojiler oldukça başarılı. Güç girişlerine baktığımızda MSI MEG Z490 ACE  inceleme içerisinde de belirtmiştik iki adet 8 pin girişi yer alıyor.

İşlemci performansını direkt etkileyen bu girişler performansı doruklarda yaşayabilmeniz adına anakartta bulundurulmuş. Eğer güç kaynağınızda bu girişler için yeterli çıkış varsa kullanmanızda fayda var. Bazı güç kaynaklarında tek 8 pin güç çıkışı bulunabiliyor. Burada tedirgin olmanızı gerektiren bir durum yok. Tek 8 pin ile de bu anakartı besleyebiliyorsunuz.

RAM slotlarına baktığımızda burada 4 adet giriş ile karşılaşıyoruz. Metal plaka güçlendirilmiş toplamda 128 GB RAM kullanımı imkanı veren bu anakart ile 4800 MHz frekans hızlarını görebiliyorsunuz.

Üst segment bir anakarttan burada bahsediyoruz. Depolama tarafında da bu anakartta M.2 SSD‘ler oldukça önemli konumda.  Bu anakartta 3 adet M.2 yuvası mevcut. Hız olarak SATA SSD’lere göre daha performanslı olan bu yuvalar üzerinde bulundurdukları metal plaka ve termal yapı sayesinde performansı daha iyi seviyelere taşıyabiliyor.

PCI Express 4.0 teknolojisini bünyesinde bulunduran bu anakart maalesef bu teknolojiyi şu an kullanıcısına sunamıyor. Mevcut intel işlemciler bu teknolojiyi desteklemediğinden dolayı ilerleyen dönemlerde gelecek GEN 4 destekli işlemciler ile beraber bu teknolojiden faydalanma imkanı sunuluyor.  Her Z490 tabanlı anakartta bulunmayan bu özelliğin MSI MEG Z490 ACE modelinde bulunması anakartı burada daha da öne çıkartıyor.

AMD Crossfire desteği ile 3 adede kadar çoklu ekran kartı kurulumuna da imkan sunan bu anakartta SLI desteği de bulunuyor. Her iki platform desteği burada anakartı öne çıkarıyor.

Son olarak anakartın giriş çıkış portlarından bahsedelim. Arka tarafa baktığımızda 2 adet ethernet portu ,Wi-Fi 6 kablosuz ağ çipinin anten çıkışları, USB 3.2 yuvaları ile birlikte TYPE-C girişi bu anakartta bulunuyor. Dolu dolu giriş çıkış portlarına sahip olan bu anakartta ek olarak  7.1 ses düzeneğine uyumlu analog çıkışlar ve optik çıkışlar bulunuyor.

Yüksek performansıyla dikkat çeken MSI MEG Z490 ACE modelini siz nasıl buldunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.