DOLAR 32,2617
EURO 34,7841
ALTIN 2.402,98
BIST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 16°C
Cts 20°C

Kurucusu Açıkladı: Netflix, Türkiye’de Ofis Açma Kararı Aldı

03.12.2020
A+
A-

Dünyanın en büyük çevrimiçi yayın servisi olan Netflix, Türkiye’de ofis açma kararı verdi. Netflix Türkiye ekibine ev sahipliği yapacağı düşünülen ofis, 2021 yılının ikinci yarısında resmen açılacak. Konuyla ilgili resmi açıklamalar bizzat Netflix‘in Kurucusu ve eş CEO’su Reed Hastings’ten gelirken; Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da kararla ilgili yorumlarda bulundu.

Türkiye’nin, zengin kültürü ve köklü hikaye anlatma geleneği ile kendileri için çok değerli bir ülke olduğunu ifade eden Reed Hastings, “Bu nedenle muhteşem bir şehir olan İstanbul’da ofis açacak olmak bizi gururlandırıyor. Türkiye’ye yönelik bağlılığımızı net bir şekilde ortaya koyan bu karar, dünyanın dört bir yanında keyifle izlenecek daha fazla Türk yapımı üretmemize katkı sağlayacak. Türkiye’deki 3 milyonu aşkın üyemize ve tüm paydaşlarımıza destekleri için teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.

“Ülkemizin özgün hikayelerini, 195 milyon Netflix üyesine sunmaya devam edeceğiz”

netflix türkiye

Netflix Türkiye Orijinal İçerik Direktörü Pelin Diştaş ise Türkiye’nin etkileyici hikayelerini anlatma heyecanlarının, yeni yatırımlar için kendilerine güç verdiğini söyledi ve “Bu yolda, İstanbul ofisimizin açılacak olması ile birlikte, kreatif ekiplerimiz ve paydaşlarımızla olan yakın çalışmalarımızın daha da verimli bir şekilde süreceğine inanıyoruz. Ülkemizin özgün hikayelerini, 195 milyon Netflix üyesine sunmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

“Özellikle son on beş yılda büyük gelişim yaşayan sinema ve dizi sektörümüz, ekonomik büyüklüğünün yanı sıra tanıtım ve kültür diplomasisinin önemli araçlarından birisi haline gelmiştir.” diyen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ise Netflix’in Türkiye’de ofis açma kararı ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

“Bu anlamda Netflix gibi global bir şirketin ülkemizde ofis açma kararını memnuniyetle karşılıyorum. Türkiye’de üretilen dizi ve filmlerin 190 ülkede izlenebilir olmasının sektörümüzü uluslararası alanda daha görünür kılacağını ve film turizminin geliştirilmesine katkı sağlayacağını düşünmekteyim.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.