DOLAR 32,5874
EURO 34,8578
ALTIN 2.495,97
BIST 9.668,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 22°C
Sal 22°C

Patates cipsi nasıl yapılır? Ev yapımı fırında patates cips tarifi

28.11.2017
A+
A-

İşlenmiş paketli gıdaların sağlığa verdiği zarar artık herkesçe malum. Ancak tadına doyum olmayan patates cipsinden uzak kalmak da bizler için çok zor. Trans yağlardan, katkı maddelerinden uzak tamamen evde her zaman mevcut olan malzemelerde yapacağınız tarif fırında pişirilmesiyle de oldukça güvenli. İster baharatlı, ister sade zevkinize göre çeşitlendirebileceğiniz cips tarifi sizlerle…

Malzemeler;

3 orta boy patates

5-6 yemek kaşığı Ayçiçek yağı

Kırmızı toz biber, karabiber, tuz

(Arzuya göre kekik, nane, köri vs. katabilir ya da soğan sarımsak dilimleyebilirsiniz. Bu lezzetli bir aroma verecektir.)

Yapılışı;

Patatesler bıçak yardımıyla incecik zar dilimlenir ya da rendenin büyük tarafıyla ince halkalar olacak şekilde rendelenir.

Derin bir kaba soğuk su ile patatesler koyulur. Soğuk su içinde 15-20 dk. bekletilir. Bu işlem patateslerin nişastasını alacak ve daha çıtır olmasına yardımcı olacaktır. Patatesleri süzün ve havlu kâğıtla kupkuru olana kadar iyice kurulanır.

Patatesler tekrar derin bir kaba alınır ve üzerine tuz, yağ, baharatlar ilave edilir. İyice karıştırılan patatesler yağlı kayıt serili tepsiye dökülür. Büyük bir tepside patatesler yığılmadan dizmeye özen gösterilmeli aksi takdirde birbirine yapışacak ve hamur olacaklardır.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirilir. İster sıcak ister soğuk tüketebilirsiniz.

Afiyet Olsun…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.