DOLAR 32,3669
EURO 34,9579
ALTIN 2.325,33
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Eksikliği Çoğu Sorunu Beraberinde Getiriyor

02.05.2020
A+
A-

Magnezyum eksikliğinde vücudumuz asıl sinyaller verir. Peki, magnezyum eksikliğinde ortaya meydana çıkan belirtiler nelerdir? Sizin için magnezyum eksikliğinin göstergesi olan belirtileri bir araya getirdik İşte detaylarlar…

KALP RİTMİNİZİN HIZLI OLMASI

Magnezyum eksikliği potasyum değerlerinin düşmesine neden olarak yürek kası hücreleri üzerine doğrudan tesir ediyor. Bu durumun kalp atışlarını hızlandırdığını gösteren uzmanlar, kalpte hissettiğiniz çarpıntının magnezyum eksikliğine bağlı olup olmadığını iyi anlamak için mutlaka bir uzmana gözükmek gerektiğini söylüyor.

HİPERTANSİYON

Kas sinir sistemi fonksiyonları ve yürek ritmi üzerinde etkisi bulunan magnezyum, kan basıncı konusunda da etkisini gösteriyor. Harvard Üniversitesi’nde 70 bin kişi üstünde yapılan bir araştırma yüksek oranda magnezyum almış olan şahısların kan basıncı seviyelerinin almayanlara kadar çok daha iyi durumda olduğunu ortaya koymuştur.

SİNDİRİM SORUNLARI

Magnezyum eksikliği sindirim sorunlarına niçin olabiliyor. İshal problemi magnezyum eksikliğinin en manâlı belirtileri aralarında yer alırken bunu mide bulantısı ve kusma peşine düşüp takip ediyor. Her ishal ve kusma durumu magnezyum eksikliğinin göstergesi olmasa da fazla sık bitmiş eden durumlarda mutlaka doktora danışılması gerekmektedir.

UYKUSUZLUK   

Uykusuzluk da magnezyum eksikliği belirtileri arasında yer alır. Magnezyum, uyku düzeninde kayda değer bir etkiye sahip olan melatonin hormonunu düzene girmesini sağlamaktadır. Amerikalı Dr. Mark Hyman, magnezyumun vücudu gevşetici ve rahatlatıcı bir özelliğe sahip olduğunu, uyku düzenine de oldukça önemli katkı maddesi sağladığını söylüyor. Birçok hastalığa davetiye çıkaran uykusuzlukla savaşmak için vücudun ihtiyacı olan magnezyumu almanız gerekiyor.

YORGUNLUK

Magnezyuma emrindeki olan enzimler, hücreli içi biyokimyasal reaksiyonlar için ihtiyacı olan kimyasal enerjinin sentezinde de epeyce etkili bir göreve sahiptir. Magnezyum eksikliği; kronik takâtsizlik, halsizlik gibi belirtilerle de kendini gösterir.

OSTEOPOROZ BELİRTİLERİ

Aslında osteoporoz rahatsızlığı ilk kez D ve K vitamini eksikliği elde etmek üzere öyle fazla öbür etkene emrindeki olarak gelişiyor. Ama magnezyum eksikliği de osteoporoz için bir risk faktörü oluşturmaktadır. Bu şart doğruca kemikler üzerinde etki göstererek kalsiyum seviyesinde de azalmalara niçin olabiliyor.

İLİşKİLİ HABERLER Magnezyum Nedir? Nasıl Kullanılır?

Magnezyum Nedir? Nasıl Kullanılır?

Kaliteli Bir Uyku İçin Magnezyum Şart!

Kaliteli Bir Uyku İçin Magnezyum Durum!

Vücudun En Önemli İhtiyacı Olan Magnezyum Hangi Yiyeceklerde Bulunur?

Vücudun En Manâlı İhtiyacı Olan Magnezyum Hangi Yiyeceklerde Bulunur?

Magnezyum Eksikliğinin En Belirgin İşaretleri

Magnezyum Eksikliğinin En Keskin İşaretleri

İLİşKİLİ GALERİLER Hipertansiyon Hastaları İçin Tatil Önerileri!

Hipertansiyon Hastaları İçin Tatil Önerileri!

Uykusuz Gecelerin Nedenleri!

Uykusuz Gecelerin Nedenleri!

Magnezyum Yağının Yararları

Magnezyum Yağının Yararları

Uykusuzluk Yapan Yiyecekler

Uykusuzluk Yapan Yiyecekler

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.