DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

Para dökmenize gerek yok! İşte batıkları tek tek bitiren en basit çözüm

17.08.2023
A+
A-

Tüylerinizi aldıktan sonra cildinizi düzgün bir şekilde nemlendirmek ve peeling yapmak batık tüylerle savaşmaya yardımcı olsa da sonunda bu acı verici kırmızımsı şişliklerden kurtulmak için yapılabilecek başka şeyler de var.

1- Bol kıyafetler giyin

‘Bol giyinmekle batık tüylerin ne ilgisi var?’ demeyin. Cilde baskı yapmayan kıyafetler giymek batık problemi olanların birincil tercihi olmalı. Dar giysiler deriye nefes aldırmadığından batıklar derinleşecek ve derinin üstüne çıkamayacaktır. Bu yüzden bol giyinmeye en azından tüylerinizi aldıktan sonra bol giyinmeye dikkat etmenizde fayda var.

2- Deodorantı doğrudan uygulayamayın

Deodorantlardaki kimyasallar ve kokular cildinizi tahriş edebilme, kaşıntıya, ağrılı sivilcelere ve hatta alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Tüylerinizi aldıktan sonra genellikle cildinizde kırmızımsı ve kaşıntılı bir görüntü olur. İşte tam da bu noktada deodorantı doğrudan batık tüylere uygulamak onları daha da fazla tahriş edebilmeye sebep olur.

3- Başka tüy alma yöntemleri deneyin

Tüylü bölgeleri jiletle tıraş etmek istenmeyen tüylerden kurtulmanın en hızlı ve en kolay yolu olsa da, aynı zamanda batıklara neden olma olasılığı en yüksektir. Tıraş olduğunuzda, bir kıl derinin altında kıvrılabilir ve yüzeyinin altında büyümeye başlayarak tahriş edici ve ağrılı şişliklere neden olabilir. Vücut tüylerini uzak tutmak istiyorsanız, lazer epilasyona geçmeyi deneyin çünkü bu yöntem folikül kökünü hedef alır ve daha fazla tüy üretmesini engeller.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.