DOLAR 32,2449
EURO 34,7098
ALTIN 2.409,05
BIST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 16°C

Cilt bakım rutininiz sizin için ne söylüyor?

24.06.2020
A+
A-

İçerik kontrolü ABONE OL

İçerik kontrolü

Uzmanlara kadar, koku, parfüm, sabun veya yağlarla formüle edilmiş cilt bakım ürünleri alıngan cildi tahriş edebilir. böylece, rutininize yeni bir deri bakım ürünü eklemeden önce içerik etiketini mutlaka teftiş edin.

Cilt temizliği

Cilt temizliği

Alıngan cildi arındırmak laf konusu olduğunda, deri tipinize yerinde bir yüz temizleyicisine ihtiyacınız olacaktır.

Parfüm, paraben, sabun ve alkolden arındırılmış ve alıngan ciltler için uygun olduğunu söyleyen cilt temizleme ürünlerinden yararlanmalısınız.

Güneş koruması

Güneş koruması

Güneş koruması, cilt tipinizden egemen olarak cilt bakım rutininizde kayda değer bir rol oynamalıdır ve bu hassas ciltler için de geçerlidir.

Uzmanlara göre, günde 30 ya da daha yüksek bir SPF’ye sahip geniş spektrumlu bir güneş kremi uygulamalı ve minimum iki saatte bir yenilemelisiniz.

Güneşte geçirdiğiniz süreyi, özellikle sabah 10’dan akşam 2’ye değin yoğun saatlerde dışarı çıkmamak ile sınırlandırın, olası olduğunca gölge arayın.

Sıcak duştan uzak durun

Sıcak duştan uzak durun

Sıcak su, cildinizi faydalı yağlardan maruz bırakarak daha kuru hissettirir. Duşa girdiğinizde suyun sıcaklığı düşürün ve bunun yerine ılık suda yıkanın.

Nemlendirici göstermek için en iyi vakit cildinizin nemli olduğu zamandır. Çünkü bu hidrasyonun cildinizde kilitlenmesini sağlar. Duş yaptıktan sonra kurulanmadan cildinizi nemlendirin.

Nemlendirici

Nemlendirici

Alıngan ciltler bilhassa soğuk kış aylarında fazla kuru olabilir. Alıngan ciltler için tehlikesiz bir nemlendirici kullanarak; onu nemlendirdiğinizden belirlenmiş olun.

Unutmayın ancak ıslak bir cilt, dinç ve daha genç bir görünümün anahtarı!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.