DOLAR 35,4885
EURO 36,5808
ALTIN 3.062,03
BIST 9.699,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 7°C
Çok Bulutlu
İstanbul
7°C
Çok Bulutlu
Per 9°C
Cum 8°C
Cts 10°C
Paz 10°C

Papatya Çayının Sağlığa Yararları Nelerdir?

12.04.2021
A+
A-

Güzel kokusu ve görünüşüyle bizleri mest eden papatyanın çayı ne işe yarar? Papatya çayının sağlığa faydaları nelerdir? Papatya çayı nasıl hazırlanır? Papatya çayı nasıl kullanılır? Papatya çayı hakkında merak edilen tüm soruların yanıtları haberin detayında saklı. İşte papatya çayının yararları…

Güzel kokusu ve görünüşüyle bizleri mest eden papatyanın çayı ne işe yarar? Papatya çayının sağlığa faydaları nelerdir? Papatya çayı nasıl hazırlanır? Papatya çayı nasıl kullanılır? Papatya çayı hakkında merak edilen tüm soruların yanıtları haberin detayında saklı. İşte papatya çayının yararları…

PAPATYA ÇAYININ FAYDALARI

Papatya ortası sarı kenarları beyaz taç yapraklı, şifalı otsu bir bitkidir. Sağlık açısından saymakla bitmeyen yararları vardır. Sinüzite karşı etkili olan papatya çayı antidepresan özelliği taşır. Kadınlar regl döneminde kullandıklarında yatışabilir. Saç derisinde meydana gelen kaşıntıyı aza indirgemek için kullanılan papatya çayı saç rengini de açar. Papatya içerisinde bulundurduğu etken maddeler sayesinde üst solunum yolu hastalıklarına iyi gelir.

Papatya çayı sindirim sisteminin rahatlamasını ve düzenli olarak çalışmasını sağlar. İştah açan papatya çayı kilo almak isteyenler için birebirdir. Papatya çayı gargara şeklinde kullnıldığı zaman üst solunum yolu enfeksiyonlarının düzelmesine yardımcı olur.

Papatya çayının saymakla bitmeyen diğer faydaları ise şöyledir: 

Uyku bozukluklarının tedavisinde önerilir.

Romatizmal hastalıklar için kullanılır.

Cilt hastalıklarının iyileşmesine yardımcı olur. 

Ymeeklerden sonra uygun şekilde tüketilen papatya çayı sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar.

Mide rahatsızlıklarının önüne geçer. Mide bulantılarını geçirir. Midede oluşan kasılmaları engeller.

Kaygıyı ve buna bağlı olarak stresi azaltır. Vücudun ve beyinin rahatlamasını sağlar.

Bağırsak sorunlarının, iltihaplarının düzelmeine yardımcı olur.

Ağız ve diş hastalıklarının iyileşmesini sağlar. 

Karaciğerin çalışmasını sağlar. 

Adet döneminde ağrıları hafifletir.

Sırt ve bel ağrılarına iyi gelir.

PAPATYA ÇAYININ KULLANIM ŞEKİLLERİ

Papatya çayı arpacık tedavisinde kullanılır. 1 çay bardağı kaynar suya 1 kaşık kadar ufalanmış papatya konulur. 15 dakika bekleyen kür tülbent yardımıyla süzülür. Pamuk ile göz kapağına kompres yapılır.

3 çay kaşığı papatya 1 bardak kaynamış suda 10 dakika kadar demlendirilir. Hazırlanan çay düzenli olarak  içilir. Bağırsakta oluşan gaz, şişkinlik ve hazımsızlık sorunlarının giderilmesine yardımcı olur.

Bağırsak solucanlarını dökmek için ise 1 bardak kaynar suya 2 çay kaşığı papatya atılır. Yaklaşık 10 dakika demlenmeye bırakılır.  Düzenli olarak 6 hafta tüketildiğinde tedavi olumlu şekilde sonuçlanacaktır.

Papatya nane ve zeytinyağı ile harmanlanır. Elde edilen karışım romatizma ağrısı olan bölgelere masaj yoluyla uygulanır. Bu kür romatizmal ağrıların önüne geçecektir. Ağrıların hafiflemesini sağlayacaktır.

PAPATYA ÇAYI HAZIRLANIŞI

Sağlığa yararlı bir papatya çayını hazırlamak için yapacaklarınız çok kolay. Yaklaşık 3 yemek kaşığı kurutulmuş papatyayı yarım litre kaynar suda 5 dakika kadar demlendirin. Daha sonra süzdüğünüz papatya çayını düzenli olarak tüketin. Papatya çayına aroma vermesi için bal ya da limon kullanabilirsiniz. Aktarlardan alacağınız papatya çayınıda aynı şekilde bal ve nane ile tatlandırarak tüketebilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.