DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Hong Kong’da Vahşi Maymun Saldırısına Uğrayan Kişi ‘Monkey B’ Virüsüne Yakalandı

Hong Kong’da vahşi maymun saldırısına uğrayan kişi, ‘Monkey B’ virüsüne yakalandı. Bu olay, insan-maymun etkileşimi ve virüsler arasındaki potansiyel tehlikeyi vurguluyor.

04.04.2024
A+
A-

Hong Kong’da, bir kişi vahşi bir maymun tarafından saldırıya uğradıktan sonra ölümcül ‘Monkey B’ virüsüne yakalandı. 37 yaşındaki bu kişi, Kam Shan Milli Park gezisindeki vahşi maymun saldırısının ardından hastaneye kaldırıldı. Virüs, insanlar arasında nadir görülen bir şekilde bulaşmış olabilir.

Virüse Yakalanan Kişinin Durumu Kritik

Virüse Yakalanan Kişinin Durumu Kritik

Sağlık Koruma Merkezi tarafından yapılan açıklamada, saldırıya uğrayan kişinin ateş ve bilinç kaybı şikayetiyle hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Beyin-omurilik sıvısı analizi sonucunda ‘Monkey B’ virüsü pozitif çıkan bu kişinin durumu kritik. Yoğun bakım ünitesinde tedavi görmekte ve durumu sürekli olarak takip edilmektedir.

  • ‘Monkey B’ Virüsü İnsandan İnsana Bulaşan Nadir Bir Durum
  • Virüsün insandan insana bulaşması genellikle nadir görülen bir durumdur. Hong Kong’da sıkça rastlanan makak maymunları aracılığıyla bulaşan bu hastalık, grip benzeri belirtiler gösterebilirken ölümcül merkezi sinir sistemi enfeksiyonuna neden olabilir.
  • Hong Kong sağlık yetkilileri, halkı vahşi maymunlarla temas etmemeleri konusunda uyarırken, ısırık veya çizik durumunda temas edilen bölgenin derhal yıkanması önerisinde bulunuyor.
  • ‘Monkey B’ virüsüne dair belgelenmiş ilk vaka 1932 yılında görüldü. Virüs daha önce ABD, Kanada, Çin ve Japonya gibi ülkelerde de tespit edilmişti.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.