DOLAR 32,2564
EURO 34,8260
ALTIN 2.423,64
BIST 10.055,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Sal 19°C
Çar 18°C
Per 21°C
Cum 23°C

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Yaşlı Destek Programı Duyurusu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyurulan yaşlı destek programı ile ilgili detaylı bilgilere ulaşın. Yaşlı bireyler için sunulan destekler hakkında detaylar burada!

28.04.2024
A+
A-

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye’deki yaşlı nüfusun artışıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Göktaş, yaşlıların korunması, desteklenmesi ve yaşamlarının kolaylaştırılması için belediyeler tarafından hazırlanacak projelerin değerlendirileceği Yaşlı Destek Programı’na (YADES 2024) başvurularının başladığını duyurdu.

YADES 2024 Programı Detayları

Program kapsamında ayrılan ödenek, bakanlık tarafından belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde belediyelerin hazırlayacağı ve valiliklerce teklif edilecek projeler için kullanılacak. Proje süreleri 1 yıl olacak ve onaylanan projeler belediyeler tarafından uygulanacak; denetimler ise valilikler aracılığıyla gerçekleştirilecek.

  • Proje teklifleri en geç 3 Haziran saat 17.00’ye kadar valiliklere teslim edilmelidir.
  • Bakanlık bu yıl için YADES için 11 milyon 278 bin lira ödenek ayırdı.

Göktaş, 2016’da uygulanmaya başlanan YADES’in, yaşlı bireylerin evde yaşamlarını sürdürmelerini ve sosyal yaşama katılmalarını desteklemeyi amaçladığını belirtti. Programın bugüne kadar 42 belediyede yürütülen 74 proje aracılığıyla 87 bin 987 haneye ve 128 bin 691 yaşlıya ulaşıldığını da vurguladı.

Kaynak: AA / Güncel

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.