DOLAR 32,1974
EURO 34,9739
ALTIN 2.505,51
BIST 10.895,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Açık
İstanbul
24°C
Açık
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C
Cts 23°C

Panik Satış Dalgası ve Balinaların Etkisi

Panik Satış Dalgası ve Balinaların Etkisi başlıklı içeriğimizde kripto para piyasalarındaki ani düşüşlerin arkasındaki nedenleri ve balina yatırımcıların rolünü detaylı olarak ele alıyoruz.

14.04.2024
A+
A-

Panik Satış Dalgası

Panik Satış Dalgası

Lookonchain verilerine göre meme coin WIF piyasası 14 Nisan’da bir panik satış dalgası yaşadı. Dört büyük cüzdan sahibi, piyasadaki gerilemenin ardından toplu olarak önemli miktarda WIF tokenini boşalttı. Toplam 5,68 milyon WIF’e (yaklaşık 12,41 milyon ABD Doları) ulaşan bu ani satış, yatırımcıların güveni ve WIF fiyatının kısa vadeli istikrarı konusunda endişeleri artırdı.

Balinaların Satışı

Traderlar, WIF meme coin projesinin satışıyla sarsıntı yaşadı. Kripto para piyasaları, 14 Nisan’da, 4 büyük yatırımcının, “balinalar” olarak da bilinen, önemli miktarda WIF token satmasıyla sarsıldı. Bu ani satış dalgası, WIF fiyatında belirgin bir düşüşe yol açtı ve yatırımcıların güvenini sarstı.

Balinaların Satış İşlemleri

Veriler bireysel balina işlemlerinin dökümünü ortaya koyuyor. “9WHHoq” adresi, 3,12 milyon WIF’yi toplamda 7,34 milyon USDC (USD Coin) elden çıkararak en agresif satıcı oldu. Hemen arkasından 1,9 milyon USDC karşılığında 1,016 milyon WIF satan “BdvbXr” adresi geldi. “85Abtu” ve “DpJGh2” adresleri de sırasıyla 905.074 WIF ve 641.598 WIF yükünü azaltarak satış baskısına katkıda bulundu.

Balinaların Satış Nedenleri

Balinaların koordineli satış çılgınlığının ardındaki nedenler belirsizliğini koruyor. Muhtemelen kripto para birimi alanında daha geniş bir piyasa düzeltmesine denk geliyor. Son günlerde Bitcoin ve Ethereum gibi büyük kripto para birimlerinin değerinde bir düşüş görüldü ve bu, WIF’de benzer bir fiyat hareketini tetikledi.

İran-İsrail Gerilimi ve Kripto Piyasaları

İran-İsrail Gerilimi ve Kripto Piyasaları

İran’ın İsrail’e yönelik benzeri görülmemiş drone ve füze saldırısının ardından kripto piyasaları da etkilendi. Bitcoin’in düşüşü, Bitcoin ve Ethereum gibi büyük kripto para birimlerinin değerinde bir gerilemeye işaret etti. Bu olaylar, WIF ve diğer kripto paraların fiyatlarını da olumsuz etkiledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.