DOLAR 32,4015
EURO 34,8137
ALTIN 2.398,94
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Otonom Araçlar Hakkında 2 Kötü Haber Birden: Tesla’ya Soruşturma Açıldı, Volkswagen ve Ford’un Desteklediği Milyar Dolarlık Girişim Kapatıldı

28.10.2022
A+
A-

Dünya çapında elektrikli otomobil dönüşümü hızla popülerlik kazanmayı sürdürürken, bugün sektörden iki çarpıcı haber geldi. Uzun süredir otonom sürüş sistemi ile eleştirilerin odağında olan Tesla hakkında ABD’de soruşturma başlatıldı.

Diğer haber ise 2017 yılında kurulan ve Ford ve Volkswagen başta olmak üzere pek çok destekçiye sahip olan bir otonom araç girişimi Argo AI’dan geldi. Bugüne kadar 1 milyar dolar yatırım alan girişim, yatırımcılarına kötü haber verdi.

ABD’den Tesla’ya soruşturma:

tesla

Tesla hakkında başlatılan soruşturma, doğrudan ABD Adalet Bakanlığı’nın imzasını taşıdı. Bakanlık, soruşturmayı Tesla araçlardaki otopilot kapasitesi hakkındaki iddialar ve şikâyetlerin ardından başlattı. Öte yandan başlatılan soruşturma, Tesla’nın suçlu bulunacağı veya kesinlikle bir cezaya çarptırılacağı anlamına gelmiyor.

Ford ve Volkswagen’in desteklediği otonom araç girişimi fişi çekti:

argo ai

Otonom araç girişimi Argo AI, 1 milyar dolarlık yatırıma rağmen kapatma kararı alındığını açıkladı. Şirket, çalışanlarıyla bir araya geldiği toplantıda Ford ve Volkswagen’in kendilerine iş sunacaklarını da paylaştı. Yani Argo tamamen kapanıyor olsa da geliştirilen teknolojiler ve sistemler, Ford ve Volkswagen bünyesinde bölünmüş olarak geliştirilmeye devam edecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.