DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 17°C

Facebook yüzünden WhatsApp kurucusu istifa etti!

01.05.2018
A+
A-

“Artık önüme bakma zamanı… Teknolojinin biraz uzağında kalabileceğim, bana keyif veren başka şeylerle ilgilenmek istiyorum. Son derece nadir hava soğutmalı Porsche modellerini toplamak, arabalarım üzerinde çalışmak ve en nihayetinde frizbi oynamak istiyorum.”

Bu sözler sıradan birinin ağzından değil, Facebook yönetim kurulu üyesi ve WhatsApp’ın CEO’sunun ağzından çıktığında, bazı şeylerin gerçekten de ters gittiğini anlayabiliyoruz.

Koum sorunları resmi olarak yansıtmayacak olsa da, Washington Post‘un makalesine göre, işin iç yüzünde yine veri skandalı yer alıyor. Koum ve Facebook kullanıcıların mahremiyeti noktasında son dönemlerde ciddi bir şekilde ters düşmüş durumdalar.

2014 yılında Diğer kurucu ortak Brian Acton ile beraber şirketi Facebook’a tam 19 milyar dolara satan Koum, Acton’ın aksine WhatsApp’ta çalışmaya devam etmişti. Acton’ın bir süre önce paylaştığı #deletefacebook tweet’inin ardından kaynayan kazan sonunda etrafa saçılmış gibi görünüyor.

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg‘ün Koum’a olan tepkisi ise yine aynı şekilde işin iç yüzü dışında oldu. “Jan: Seninle yakın bir şekilde çalışmayı çok özleyeceğim. Dünyayı birbirine bağlamak noktasında ettiğin yardımlar için çok teşekkür ederim.”

:: Koum’un istifası hakkında ne düşünüyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.