DOLAR 35,3281
EURO 36,4865
ALTIN 3.033,31
BIST 10.000,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
15°C
Parçalı Bulutlu
Cum 11°C
Cts 9°C
Paz 6°C
Pts 6°C

Oruçluyken Baş Ağrısını Geçirmenin Yolları

23.08.2020
A+
A-

Ramazan ayında sık sık baş ağrısı yaşıyorsanız, iftara kadar olan sürede ses ve görüntünün sizi yormayacağı bir odaya geçerek karanlık ve sessiz bir ortamda dinlenmelisiniz.

BOL SU İÇİN

İftar olduğu zaman sıvı tüketimine dikkat ederek bol bol su içmeye çalışın. Açken kaybedilen su miktarı baş ağrısına sebep olmaktadır.

DENGELİ BESLENİN

İftardayken yiyeceğiniz her besine dikkat etmelisiniz. Her türlü vitaminden alarak dengeli bir şekilde beslenirseniz baş ağrınız yavaş yavaş azalacaktır. Daha çok protein ağırlıklı besinler tüketerek, yağlı gıdalardan uzak durmalısınız. Ramazan ayında abur cubur gibi şekerli gıdalar sağlığınızı olumsuz etkileyerek vücudun dengesini bozacaktır. Daha hafif yemekler tüketmelisiniz. Özellikle çorba ağırlıklı beslenme harika bir tercih olacaktır.

MASAJ YAPIN

İşaret parmağı ve başparmağının arasındaki dokuya yavaş yavaş masaj yaptığınızda, kan damarlarını harekete geçirmiş olacaksınız. Baş ağrınız hafifleyecektir.

BAŞ AĞRISINA NEDEN OLAN GIDALARDAN UZAK DURUN

Hazır et, sosis, salam gibi gıdalar migreni tetikleyerek şiddetli baş ağrılarına neden olmaktadır. Bu tarz besinleri azaltarak karbonhidrat, protein ağırlıklı beslenmeye çalışın.

OMUZ VE BOYUN EGZERSİZLERİ YAPIN

Eğer başınız ağrıyorsa omuz ve boyun bölgenize yavaş hareketlerle masaj yaptırın. Sinir sistemi harekete geçeceği için baş ağrısı azalacaktır. Aynı zamanda nefes ve gevşemeye yönelik egzersizler bedeni daha dirençli bir hale getirecektir.

DİKKATİ FARKLI YÖNE ÇEKİN

Başınız ağrıdığında sürekli bu durumu düşünmek yerine sizi mutlu edecek, kafanızı dağıtacak etkinliklere yönelmelisiniz. Ramazan ayında baş ağrısı yaşadığınızda yemek yiyemeyeceğiniz için başka konularla ilgilenmelisiniz. Hoşunuza giden bir filmi izleyebilir, kitap okuyabilirsiniz. Aynı zamanda ormanda doğa yürüyüşleri yaparak kafa dinleme fırsatı elinizde bulunmaktadır. Sakin bir kumsala gidip güneşlenerek gün batımını seyredebilirsiniz. Odağı farklı yönlere çekmeniz başınızın ağrısını hafifletecektir. İftara kadar geçen zamanı sevdiğiniz yemekleri yaparak değerlendirebilirsiniz. Geleneksel yöntemlerden biri olan başı bezle bağlama olayı kısa süre bağlamında işe yaramaktadır. Aynı zamanda boyun, omuz ve kafa masajları sizi rahatlatarak baş ağrınızı hafifletecek unsurlardan biridir.

ŞİDDETLİ MİGREN AĞRILARINDA DOKTORA BAŞVURUN

Eğer baş ağrılarınız şiddetini arttırarak devam ediyorsa mutlaka bir uzmana görünerek uygun olan ilaçları almalısınız.

PSİKOLOJİK TEDAVİ ALIN

Oruçluyken Baş Ağrısı Nasıl Geçer: Eğer çok fazla düşünüp sorgulama yapıyorsanız başınızın ağrıma ihtimali çok yüksektir. Bunun için psikolojik bir tedaviye ihtiyacınız olacaktır. Uzman doktorla konuşarak ne tarz bir yol belirleyeceğinize karar verebilirsiniz. Eğer ağrılarınız şiddetlenerek artıyorsa mutlaka doktora görünerek bir ağrı kesici almalısınız. Dışardan aldığınız ne olduğu bilinmeyen ilaçları kullanmamanız tavsiye edilmektedir.

İLİşKİLİ HABERLER Koronavirüste En Çok Görülen Nörolojik Bulgu: Baş Ağrısı

Koronavirüste En Çok Görülen Nörolojik Bulgu: Baş Ağrısı

Baş Ağrısı Nasıl Geçer?

Baş Ağrısı Nasıl Geçer?

İLİşKİLİ GALERİLER Baş Ağrısını Havuç Yiyerek Durdurun

Baş Ağrısını Havuç Yiyerek Durdurun

Bu Baş Ağrısı Farklı Diyorsanız Dikkat!

Bu Baş Ağrısı Farklı Diyorsanız Dikkat!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.