DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Naci İnci’nin yeniden ataması ve bilimsel kariyeri

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Naci İnci’nin yeniden ataması ve bilimsel kariyeri hakkında ayrıntılı bilgiler.

06.09.2025
A+
A-

Resmi Gazete’de yayımlanan kararnameye göre, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Naci İnci yeniden atandı. Bu karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasını taşıyor.

Mehmet Naci İnci kimdir? 1987 yılında Marmara Üniversitesi’nden fizik alanında lisans ve 1992 yılında Heriot-Watt Üniversitesi’nden (İngiltere) fiber optik sensörler alanında doktora derecesi aldı. Doktora sonrası çalışmaları 1993-1994 yıllarında Stanford Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü’nde optik haberleşme üzerinde gerçekleştirildi. 1994’te Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümünde yardımcı doçent olarak göreve başlayan İnci, 1996’da doçentliğe yükseldi.

1998-1999 yıllarında Gunma Üniversitesi’nde konuk araştırmacı olarak fiber optik sensörlerin endüstriyel uygulamaları üzerinde çalışan Prof. Dr. İnci, 1999-2005 yıllarında Sabancı Üniversitesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesinde öğretim üyeliği yaptı. Üniversitenin temel ve araştırma laboratuvarlarının kurulmasına ve lisans ile lisansüstü programların hayata geçirilmesine katkı sağladı.

Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü’ne profesör olarak 2005 yılında katılan İnci, 2014–2018 döneminde bölüm başkanlığı görevini yürüttü. Ayrıca Stuttgart Üniversitesi (Almanya), Gunma Üniversitesi (Japonya), Norveç Teknik Üniversitesi ve Heriot-Watt Üniversitesi (İngiltere) başta olmak üzere çeşitli yurt dışı kurumlarda konuk profesör olarak görev aldı.

Profesör Doktor Naci İnci’nin araştırma odakları fiber optik, nano partiküller ve bunların uygulamalarının fiziği, optik sensörler, kuantum optiği, kuantum bilişimi ve kuantum kriptografisi konularını kapsıyor. Üniversite-sanayi ilişkilerinin güçlendirilmesine yönelik çalışmaları kapsamında iki uluslararası patente sahip olan İnci’nin bilimsel çalışmaları, eğitim ve araştırma alanlarında önemli bir etkiye sahip olmaya devam ediyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.