DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Oruç Tutarak Coronavirüse Karşı Bağışıklığınızı Güçlendirin

03.05.2020
A+
A-

Konuya ilişkin açıklamalarda yer alan Diyetisyen Dilara Süngü Bulut, sağlıklı bireylerin oruç tutmasının Coronavirüse yakalanma açısından bir risk oluşturmayacağını belirtti. aynı zamanda Bulut, yapılan bilimsel çalışmaların orucun bağışıklık sistemi için manâlı olan antikorların seviyesinde herhangi bir azalmaya rastlanmadığını da belirtti.

Ramazan ayın içerisinde kuvvetli bir bağışıklık sistemi için beslenmenin epeyce kayda değer olduğunu ifade eden Bulut, iftarda ilgili şu önerileri sıraladı:

“İftarı, ezan sesi ile startı bahşedilen bir yarış gibi görmeyelim. Peynir, zeytin, hurma gibi iftariyelikler ve mide dostu çorba ile iftarımıza başlayıp, salata ile devam ederek yemek yemek hızımızı yavaşlatmalı, ardından başlıca yemeğe geçmeliyiz. Yavaş yiyemiyorum diyenlerdenseniz mutlaka sofradan kalkıp 15 dakika ara vererek ön iftar ve iftar olarak öğününüzü ikiye bölmelisiniz.”

SAHURU İHMAL ETMEYİN

Sahurun katiyen dikkatsizlik edilmemesi gerektiğini vurgulayan Beslenme Uzmanı Bulut, “Sahurda hafif ve proteince varlıklı beslenmenin gün boyu tok kalmamızı sağlayacağını unutmayalım. Sahurda tüketilen yumurta, peynir, süt, yoğurt, ceviz, badem içerdikleri çinko tamamen bağışıklığı güçlendirici etki yapar. Kuru baklagil eklenmiş çorbaların sahurda tüketilmesi keza lif içeriği keza de protein içeriği nedeniyle sahur için iyi seçeneklerdendir. C vitamini ile bağışıklık sistemi arasında yakın bir ilişki olduğu bilinmektedir. Bu sebeple C vitamini yönünden varlıklı kivi, çilek, greyfurt, portakal gibi meyvelerin ve biber, maydanoz, roka, limon, domates gibi sebzelerin seçim edilmesi önemlidir,” diye konuştu.

SU TÜKETİMİNE DİKKAT EDİLMELİ

Diyetisyen Dilara Süngü Bulut, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Zinde bağışıklık sistemi için demir minerali önemlidir. Sahurda tüketilen yumurta, iftarda tüketilen ciğer, et, tavuk, kuru baklagiller gibi gıdaların içerdiği demirden yararlanabilmek için bu gıdaların yanında bol miktarda salata tüketilmeli ve derhal sonradan akarsu içilmesi demir emilimini azaltacağından, bari 45 dakika bekledikten sonradan nehir tüketmeliyiz. Susamış kalmak zayıf bağışıklık sisteminin manâlı sebeplerinden biridir. Bu sebeple iftar ve sahur arasındaki kısa zamanda 10-12 bardak suyu tüketmeye çalışmalıyız.”

İLİşKİLİ HABERLER Su İçmenin Coronavirüsü Üzerindeki Etkisi

Su İçmenin Coronavirüsü Üzerindeki Etkisi

Tekirdağ'da Salgına Karşı Uyaran Kişi Coronavirüsten Öldü

Tekirdağ’da Salgına Aleyhinde Uyaran Birey Coronavirüsten Öldü

Coronavirüsün İran'da Turizme Zararı 330 Milyon Dolar

Coronavirüsün İran’da Turizme Zararı 330 Milyon Dolar

Coronavirüs Sonrası Çocuklarda İltihaplanma

Coronavirüs Sonrası Çocuklarda İltihaplanma

İLİşKİLİ GALERİLER Sağlıklı Oruç Tutmak İçin 8 Altın Öneri

Sağlıklı Oruç Tutmak İçin 8 Altın Önerge

Oruç Tutarken Ağız Kokusunu Önlemenin Yöntemleri

Oruç Tutarken Ağız Kokusunu Önlemenin Yöntemleri

Diyanet Açıkladı! Oruç Tutmanın Bağışıklık Sistemine Faydası

Diyanet Açıkladı! Oruç Tutmanın Bağışıklık Sistemine Faydası

Coronavirüsü Döneminde Oruç Tutarken Dikkat Edin!

Coronavirüsü Döneminde Oruç Tutarken Uyarı Edin!

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.