DOLAR 32,4165
EURO 34,7855
ALTIN 2.399,97
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Bunlar Böbrek Hastalığının Belirtisi

03.03.2020
A+
A-

Ülkemizde birçok kişi bu hastalığın farkında değildir. Yapılan araştırmalara göre kronik böbrek hastalarının yalnızca ’U bu rahatsızlığın farkındadır. Kronik böbrek hastalığı olanlar genellikle böbrek rahatsızlığını hastalığın son evrelerine gelindiği zaman fark ederler. Böbrek rahatsızlığı doktorun teşhisi ile ortaya çıkan bir rahatsızlık olmasına rağmen kendinizde fark ettiğiniz bazı durumlar da hastalığın habercisi olabilir.

YORGUNLUK VE BİTKİNLİK

Börek işlevlerinde azalma olduğunda kan temizlenemez ve kanda bulunan zararlı maddeler artmaya başlar. Bu da kişilerde halsizliği sebep olur. Bunun dışında böbrek hastalığı kansızlığa bu da halsizliği neden olur.

UYKUSUZLUK

Böbrekler kanı yeteri kadar temizleyemediği zaman zararlı maddeler kana geçmeye başlar, bu durumda beraberinde uyuyamama sorununu getirir.

CİLTTE KURULUK VE KAŞINTI

Böbrekler kandaki mineral ve besin dengesini sağlayamadığı zaman ciltte kuruluğa ve kaşıntıya yol açabilir.

SIK İDRARA ÇIKMA

Böbreklerdeki filtrelerin hasar görmesi sık idrara çıkmanıza sebep olabilir. Özellikle geceleri idrara çıkmak böbrek hastalığının habercisidir.

İDRARDA KAN GÖRÜLMESİ

Böbreklerdeki filtrelerde hasar oluştuğunda kan hücreleri idrar yollarına karışmaya başlar. İdrardan kan gelmesi böbreklerin düzenli çalışmadığına işaret edebileceği gibi çeşitli enfeksiyonlarında varlığına da işaret edebilir.

GÖZ ÇEVRESİNDE ŞİŞLİK

Gözlerinizin etrafında oluşan şişlikler uzun süre geçmiyorsa bu böbrek rahatsızlığının işareti olabilir. Bu gibi göz şişlikleri vücutta tutulması gereken proteinin idrar yoluyla dışarı atıldığının işaretidir.

AYAK BİLEKLERİNDE ŞİŞLİK

Böbrek işlevleri azaldığında vücutta sodyum tutulması yaşanır. Bu tutulmada ellerde ve ayaklarda şişmelere neden olur.

İŞTAHTA AZALMA

Bu durum çok çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkmış olabilir. Fakat bu durum aynı zamanda bir böbrek rahatsızlığının da sonucudur.

KASLARA KRAMP GİRMESİ

Böbrek yetmezliği vücutta bulunan mineral ve sıvı dengesizliği böbrek işlevlerinin bozulmasının bir sonucudur. Kalsiyum ve fosfor düştüğünde kaslarda ağrı ve kramplar oluşur.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.