DOLAR 32,2736
EURO 34,7948
ALTIN 2.402,66
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 17°C

OnePlus’ın Kurucu Ortağı Carl Pei’nin Yeni Şirketi Nothing, 22 Milyon Dolar Fon Topladı

14.02.2021
A+
A-

Londra merkezli tüketici teknoloji şirketi ve OnePlus’ın kurucu ortağı Carl Pei’nin yeni girişimi Nothing, eski adı Google Ventures olan GV tarafından yürütülen “Series A round”da 15 milyon dolarlık yatırım aldı.

Girişim, Aralık 2020’de aralarında iPod’un babası olarak bilinen Tony Fadell, Beme kurucu ortağı Casey Neistat, Twitch kurucu ortağı Kevin Lin, Reddit CEO’su ve kurucu ortağı Steve Huffman, Product Hunt CEO’su Josh Buckley ve CRED’in kurucusu Kunal Shah gibi yatırımcılardan 7 milyon dolar toplamıştı. Yeni yatırımcılara birlikte toplanan miktar 22 milyon dolara ulaştı.

Carl Pei’nin yeni girişimi Nothing, toplamda 22 milyon dolar fon topladı

carl pei

Nothing’in kurucu ortağı ve CEO’su Carl Pei, “Bizimle birlikte Nothing’i kurmaya yardımcı olan bu kalibredeki girişim şirketine sahip olduğumuz için minnettarız” dedi. Pei, şirketi hızlı bir şekilde büyütmeyi planladıklarını, görevlerinin insanlar ve teknoloji arasındaki bariyeri kaldırmak olduğunu dile getirdi.

CNBCTV18’de yer alan habere göre şirket, aldığı bu son yatırımla birlikte Avrupa’daki operasyonlarını genişletmeyi ve Ar-Ge yatırımlarını artırmayı planlıyor. Şu an için Nothing’in ne tür tüketici teknolojisi cihazları çıkaracağıyla ilgili bir netlik bulunmuyor. Şirket, yatırım için topluluklarına ve halka açılmayı planladığını da dile getirdi.

GV ortağı Tom Hulme, Carl Pei’nin pazarlama, donanım ve dağıtım konusunda deneyimli bir isim olduğunu söyledi. Carl Pei’nin küresel anlamda bir düşünce yapısı olduğunu ve buna güvenlerinin tam olduğunu söyledi. Hulmes, Nothing ekibinin tüketici teknoloji marketinde önemli bir etki yaratacağını da dile getirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.