DOLAR 32,3921
EURO 34,7833
ALTIN 2.396,50
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Note 10 Plus, S20 Ultra’dan iyi mi yoksa? Galaxy Note 10 Plus ve Galaxy S20 Ultra kamera kıyas videosu ile sizlerleyiz. Bu videomuzda …

07.05.2020
A+
A-

Galaxy Note 10 Plus kamerası mı, yahut Galaxy S20 Ultra kamerası mı daha iyi? Bu videomuzda merak edilen sorunun yanıtını veriyoruz.

Dilerseniz lafı daha artı uzatmadan sizleri bu kıyas videosu ile baş başa bırakalım. İyi seyirler…

Tarihsel sıralamaya baktığımızda Galaxy Note 10 Plus’ın Galaxy S20 Ultra’dan daha eski olduğunu görüyoruz. Peki, bu fark kamera tarafında nasıl karşılık buluyor. bu arada iki telefon arasında manâlı bir fiyat farkı olduğunu da belirtelim. Videoda, aynı anda aynı şartlarda, her iki telefon ile çekilmiş fotoğrafları görüp karşılaştırmayı siz yapabilirsiniz. Biz bu yazıda ise ikilinin kamera özelliklerine yakından bakalım.

Galaxy Note 10 Plus kamera özellikleri

Telefonda 12 Megapiksel çözünürlüğünde f/1.5–f/2.4 istikrarsız diyaframa sahip olan OIS destekli geniş açısal asıl kamera yer alıyor. Bu esas kameraya 16 Megapiksel çözünürlüğünde f/2.2 diyaframa sahip ultra geniş açılı kamera, 12 Megapiksel çözünürlüğünde OIS destekli f/2.1 telefoto kamera eşlik ediyor. Ilave olarak 3D ToF sensörüne de yer veriliyor. Bu sayede teknik olarak dört arkadaki kamera yer alıyor. Ses kaydı konusunda büyük yol kat eden Samsung artık mikrofonun kamera gibi nesneye odaklanmasını sağlıyor.

Note 10 Plus’ta tek ön kameraya yer veriyor. Ekranın üstteki kısmındaki deliğe yerleştirilen ön kamera, 10 Megapiksel çözünürlüğünde ve f/2.2 diyafram aralığına sahip.

Arkadaki kamerayı kullanarak 4K çözünürlükte 60 FPS veya 720p çözünürlükte 960 FPS video kaydı gerçekleştirmek mümkün.

Galaxy S20 Ultra kamera özellikleri

Samsung Galaxy S20 Ultra kutudan çıkıyor
Samsung Galaxy S20 Ultra kutudan çıkıyor

100X yakınlaştırma yapabilen 108 Megapiksel kameralı yeni amiral gemisi Samsung Galaxy S20 Ultra kutudan çıkıyor. İşte Galaxy S20 Ultra özellikleri ve izlenimlerimiz.

Galaxy S20 Ultra’nın özellikle bir takım kamera özellikleriyle ön plana çıktığını görüyoruz. Telefonun peşinde 4’lü kamera kurulumuna yer veriliyor. 108 Megapiksel çözünürlüğünde ve f/2.2 diyafram açıklığında asıl kameraya konut sahipliği eden telefonda, ultra geniş açı kamera, telefoto ve derinlik sensor kamera da yer alıyor.

Ultra geniş açılı kamera çözünürlüğü ve diyafram açıklığı ise 12 Megapiksel ve f/2.2 diyafram açıklığında iken telefoto kamera, 48 Megapiksel çözünürlüğünde ve f/3.5 diyafram açıklığında.

Ayrıca kamera tarafında dahası derinlik algıyıcı kameraya yer veriliyor. DepthVision adı verilen bu sensör baştan sona telefon daha başarılı portre çekimleri elde edebiliyor.

elefon video çekimi konusunda da bir ilki başarıyor. Arkadaki kameraları ile 8K çözünürlüğünde ve 30 FPS videolar çekinebiliyor.

Ön tarafa baktığımızda ise 40 Megapiksel çözünürlüğünde ve f/2.2 diyafram açıklığında bir ön kamera bizleri karşılıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.