DOLAR 32,5525
EURO 35,0287
ALTIN 2.429,51
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Nintendo 130 yaşına bastı

23.09.2019
A+
A-

Başarılı iş insanı Fusajiro Yamauchi, şirketin ilk 40 yılını sadece iş kartı üretimi üzerine inşa etti. Nintendo, bu bağlamda, oyun geliştirme ve prodüksiyon projelerinden önce iş alanını oteller, taksiler ve oyuncaklar ile sınırlı tutuyordu.

1970’li yılların başında Magnavox Odyssey firması için ışıklı kalemler üreten Nintendo, 1977 yılında günümüzdeki halinin temelini attı ve Color TV-Game 6 konsolu ile oyun dünyasında giriş yaptı. Mitsubishi, bu projenin hayata geçirilmesinde Yamauchi’nin yanında oldu.

23 Eylül 1889 tarihinde kurulan şirketin bu güne kadar en çok satılan konsolu Nintendo DS olarak biliniyor. DS modeli, toplam 154 milyon adet satmayı başardı. Firmanın Game Boy ve Game Boy Color modelleri ise 118 milyon (iki cihazın toplamı) adet satış yaptı.

Yakın tarihe geri dönüş yapıldığında Nintendo’nun ne yazık ki eskisi kadar başarılı olamadığı anlaşılıyor. Zira 19 Kasım 2006 tarihinde piyasaya sürülen Wii cihazı toplam 101 milyon adet sattı. Buna ek olarak Switch konsolunun satış rakamları da beklenenin altında (yaklaşık 37 milyon).

Nintendo’nun geleceği hakkında ne düşünüyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.