DOLAR 32,3452
EURO 34,9193
ALTIN 2.400,05
BIST 10.203,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Riot Games durmuyor: 100 bin dolara kadar ödül! Riot Games imzalı birinci kişi nişancı oyunu Valorant tekrar gündemde. Zira deneyimli şirket, Valorant…

18.04.2020
A+
A-

Fazla oyunculu birinci kişi nişancı oyunu ile 2020 yılına damgasını vurmak isteyen Amerika Birleşik Devletleri merkezli firma, hilelere aleyhinde aldığı önlemler yüzünden gündemde. Zira Riot Games, “Vanguard Bounty” projesini başlattı.

Kendi oyunlarda emniyet açıklarının niçin olduğu hileleri alıkoymak ve hilecilere göz başlatmak istemeyen ünlü kuruluş, Valorant projesi için Vanguard ile birlikte çalışıyor. Bu bağlamda Vanguard, League of Legends’ı da koruyor.

Vanguard’ı halka açık bir şekilde denemek isteyen Riot Games, ödül programını açıkladı. İlgili programın amacı, Valorant’ı koruyan güvenlik sisteminin çalışma mekanizmasındaki açıkları saptamak olarak belirlendi.

Laf konusu açıklamada oyuncuların verilerini korumaya yönelik projelerin açıklarını saptayan kişilerin büyük bir maddesel destek ile destekleneceği açıklama edildi. Ödül miktarı hem hataların yük derecesine hem de Riot’un inisiyatifine yan olacak.

Bu uygulamaya kadar tespit edilen güvenlik açığı ne kadar tehlikeli olursa verilecek olan ödülün miktarı böylece artacak. Riot Games, Vanguard’ın sistemine güvendiğini ancak ciddi bir güvenlik açığı için para ödemeye hazırlanmış olduğunu söyledi.

Şirketin güvenlik ekibi tarafından yayımlanan bu mesajda şu satırlar uyarı çekti: “Oyuncuların oyunlarımızı rahatlık içerisinde oynamaya devam etmelerini istiyoruz. Söylediklerimizin lafta kalmamasını sağlıyoruz ve ne dediysek onları hayata geçiriyoruz.”

“Vanguard’ın sisteminde oyuncuların güvenliğini tehdit eden ve kullanıcıların sıcacık bilgilerini açığa çıkartan bir kusur bulduğunuzu düşünüyorsanız lütfen derhal bize bu husus ile ilgili bir rapor gönderin.”

Oyuncuların kişisel bilgilerini ele geçirmeye yönelik yapılan saldırılar konusunda fazla hassas olan Riot Games, ödül katmanlarını şu şekilde sıraladı: Sunucuları zorlayan yerel saldırılar, kullanıcı etkileşimi gerektiren ağ saldırıları ve kullanıcı etkileşimi gerektirmeyen ağ saldırıları.

Can tip (kullanıcı bilgileri gibi) bilgilere izinsiz bir şekilde erişim sağlayabilen bir açığı bulan kişiler, en fazla 25 bin dolar ile ödüllendirilecek. Vanguard’ın sistemindeki bir yapıya müdahale edebilen bir güvenlik açığı bulanlar ise azami 35 bin dolar kazanacak. Bu ödüller lokal saldırılar için geçerli.

Kullanıcı etkileşimi gerektiren ağ saldırıları ile kullanıcıya gerek kalmadan yapılan ağ saldırıları için de aynı ödül sırası geçerli. Değişen tek faktörün ödül miktarı olması göze çarpıyor.

Vanguard Bountry programına yeralma için koşullar neler?

— Bulunan emniyet açığının Vanguard’ın en son sürümünde çalışması gerekmektedir.
— Riot Games’e geliştirdiğiniz yöntemi anlatan detaylı bir rapor göndermeniz gerekmektedir. Bu raporda yönteminizin çalışma mantığını, ispatları ile beraber, anlatmalısınız.
— Keşfettiğiniz hamle yöntemi başka hiçbir yerde paylaşılmamalıdır.
— Bulgular, Riot Games’in onayı olmadan diğer hiçbir yerde açıklanamaz.
— Yayımladığımız listedeki ödemeler, her kategori için en yüksek ödemeyi temsilcilik eder. Size ödenecek olan ödül miktarı, emniyet açığının uygulanabilirliğine ve bu açığın verebileceği potansiyel hasara bağlıdır.

Keza Riot Games’in “Bug Bounty” isimli bir diğer projeyi daha yürüttüğünü belirtelim. Bu program, Vanguard ile ilgili olmayan oyun açıklarını bulanların ödüllendirildiği bir program olarak hizmet veriyor.

250 dolardan 4000 dolara dek esneyebilen bir ödül havuzuna sahip olan bu programın da detayları mevcut. Bu konu hakkında daha pozitif bilgi almak istiyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.