DOLAR 32,5525
EURO 35,0287
ALTIN 2.429,51
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 19°C

New York’ta kripto para madenciliği yasağı!

17.03.2018
A+
A-

New York eyaletinin Plattsburgh ilçesinde elektrik oldukça ucuz. Öyle ki Amerika genelinde ortalama kilovat başına 10 cent ise Plattsburgh ilçesinde 4.5 cent civarında. Bu durumda da birçok kripto para madencisi daha fazla kar edebilmek için bu ilçeye gidiyor ve madenciliğe bu ilçede devam ediyor. Ayrıca elektrik kullanımı için belirlenen limitin aşılması o ilçede yaşayan bütün insanların faturasını çok fazla etkiliyor. Hatta son 2 ayda ilçenin en büyük operasyonu olan Coinmint, ilçedeki harcanan elektriğin yüzde 10’unu kullanıyor.

Plattsburgh Belediye Başkanı Colin Read’ın gözüne çarpan bu durum için bir çözüm arandı ve bu ilçede kripto para madenciliğine yeni başlayacak kişilerin bunu yapmasına 18 aylık bir yasak getirildi. Yani New York’un Plattsburgh ilçesinde madencilik yapmaya başlayacak kişiler madencilik yapamayacak ancak daha önceden yapmaya başlanlar madencilik yapmaya devam edebilecek.

Bu tür bir yasağın ülkemizde de uygulanması söz konusu olabilir çünkü insanlar madencilik yaparak gelir elde ediyorlar ve bu gelirden herhangi bir vergi ödemiyorlar. Hiçbir devlet, hem elektriğin bu şekilde fazlaca kullanılmasını, hem de vergi vermeden gelir elde edilmesini istemez.

:: Siz New York’ta kripto para madenciliği için getirilen yasak hakkında ne düşünüyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.