DOLAR 32,3891
EURO 34,5551
ALTIN 2.384,10
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Netflix’ten açıklama geldi! VİDEO

03.09.2019
A+
A-

Dijital platformların lisans başvurusu yapması için tanınan süre 1 Eylül günü sona erdi. Bu sürenin bitiminin ardından gözler Netflix’e çevrildi. Bir kesim Netflix’in söz konusu başvuruyu yapmadığı yönünde iddialarda bulundu. Ancak, bu iddialar kısa süre içinde RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin tarafından reddedildi. Aralarında Netflix’in de bulunduğu 600’den fazla dijital platformun lisans başvurusunda bulunduğunu söyleyen Şahin’in ardından gözler yeniden Netflix’e çevrildi.

Sabah saatlerinden itibaren Netflix’in bir açıklama yapacağı zaman biliniyordu. Sonunda beklenen oldu ve Netflix Türkiye açıklaması geldi. Çok uzun sayılmayacak açıklamada Netflix‘in Türkiye operasyonunun bundan sonra ne olacağı net bir şekilde ortaya kondu.

Netflix Sözcüsü tarafından yapılan açıklamada ilk olarak Türkiye’de 1,5 milyon üyeye sahip olduklarına dikkat çekildi. Lisans başvuru sürecinin başlatıldığı da bu açıklamayla birlikte belli oldu. Türkiye’deki yatırımların artmaya devam edeceği de açıklamada dikkat çeken bir diğer nokta oldu. RTÜK denetimine girmesiyle birlikte sansüre uğrayacağı düşünülen Netflix, bundan sonrası için ebeveyn kontrollerini güçlendirecek adımlar atacağını ve bunun için yetkililerle görüşmelerin devam ettiğini belirtti.

Açıklamanın son cümlesi ise şu şekilde oldu:

“Hedefimiz, üyelerimizin tercih ettikleri içeriklere keyifle ulaşmalarını sağlarken çocuklarımızı yaşlarına uygun olmayan içeriklerden etkin bir şekilde koruyabilmek.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.