Tedesco: İlk 8 için 3 puan hedefiyle sahada mücadele ettik
Tedesco: İlk 8 için 3 puan hedefiyle sahada mücadele ettik. Maç özeti, mücadele gücü ve gelecek için stratejiler kısa ve etkileyici.
Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’nin 7. haftasında konuk ettiği Aston Villa’ya 1-0 yenildi. Maç sonrası basın toplantısında açıklamalarda bulunan teknik direktör Domenico Tedesco, ilk 8 için 3 puanı almak istediklerini ve her maçta mücadele ederek bu ruhu sürdürdüklerini belirtti.
“>Her maçı kazanmak için savaşırız. Fiziksel olarak değil, mental olarak da her zaman hazırız. Topa sahip olduğumuzda kontrolü elden bırakmıyoruz. Bugün rakibimizin de fırsatlar ürettiğini gördük; ancak takım kimliğimizi değiştirmiyoruz. Biz bu şekilde oynamaktan keyif alıyoruz. Bu sonuçtan ise memnun olmadığımız bir gerçek,”
Youssef En Nesyri hakkında ise “Oyuncumuz” ifadelerini kullanarak, transfer söylentilerine girmek istemediğini ve İstanbul’a gece geldiğini söyledi.
Yiğit Efe Demir’in oyuna dahil olmasıyla dörtlü sistem üzerinde durduklarını söyleyen Tedesco, Stoper arkası uyumunu ve Esnek dizilişi vurguladı. Talisca’nın sakatlığı nedeniyle bugün kadroda olamadığını ve 35-45 dakika aralığında bir performans beklediğini belirtti.
İsmail Yüksek ve Edson Álvarez kararlarına ilişkin açıklamasında İsmail’e karşı bir karar olmadığını, Alvarez’in de 6 hafta sakatlık yaşadığı için risk alınmadığını ifade etti. Kararların oyun kuruculuk yönünü güçlendirme amacı taşıdığını sözlerine ekledi.
“İlk 8’de bitirmek bizim için önemli olsa da olmasa da son maçımızı kazanmak için mücadele edeceğiz. Eğer 8’e girersek bir tur daha atlayacağız; aksi durumda ev sahibi taraftarlar önünde 1 maç daha oynarız.”
Haber: Cemre Yıldız • Kaynak: Haberler.com