DOLAR 32,3212
EURO 35,0797
ALTIN 2.300,60
BIST 9.066,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Nasırın Nedenleri ve Tedavi Yöntemleri

26.04.2021
A+
A-

Nasır neden çıkar? Nasır nasıl geçer? İşte ayak temizliğine yeteri kadar özen gösterilmemesi sonucunda ortaya çıkan nasıra dair tüm bilinmeyenler!

Birçok kişinin başına gelmiş rahatsız edici bir durumdur nasır. Bütün gün ayaklarımızın üzerinde durduğumuzdan dolayı etkisi fazlaca hissedilir. Oldukça acı verici bir durum olan nasır günlük yaşantımızı olumsuz yönde etkiler. Nasır, çoğu kişinin başına gelmiş bir sağlık sorunudur. Özellikle kemik ve cilt arasında ortaya çıkan bu problem kişinin günlük yaşam kalitesinin düşmesine neden olmaktadır. Peki özellikle dokunulduğunda çok şiddetli bir acıya sebep olan nasır neden çıkar? Nasıl geçer? Genellikle ayak temizliğine yeteri kadar özen gösterilememesi durumu sonucunda ortaya çıkan probleme ilişkin tüm merak edilenleri sizler için cevapladık. 

NASIR NEDEN OLUR?

Ortaya çıkmasının birçok nedeninin bulunmasının yanında en büyük sebebi ayak hijyenine yeteri kadar özen gösterilmemesidir. Nasırın ortaya çıkmasının birçok nedeni bulunmaktadır. Bunlar; Uzun süreli yürüyüşlerde havasız ayakkabı kullanma, ayakları yeteri miktarda temizlememe, ayak yapısına uygun olmayan ayakkabı seçme, topuk eğriliği, ayakların sürekli terlemesi sonrası yeterli bakım yapılmaması, çıplak ayakla yürüme nasırın ortaya çıkma nedenleri arasında gösterilir. 

NASIRIN TEDAVİSİ VAR MI?

Nasır gözle görülebilen bir rahatsızlıktır. Bu nedenle kolayca teşhis edilebilir. Eğer nasırınız basitse buna evde de müdahale edilebilir. Ancak eğer iltihabı artmış bir nasırınız varsa o zaman muhakkak bir uzmana görünmeniz gerekecektir.  Nasır derinin zarar görmemesi için olduğu yer nazikçe kesilmelidir. Daha sonra karbonat, limon, aspirin ve sirke karışımı ile temizlenen bölgeye sürülür. Bu yöntemi nasır geçene kadar uygulamanızda fayda var. Ama uyarmakta fayda var. Nasırınız problemli bir nasırsa, daha da ilerlemeden mutlaka bir doktora görünmelisiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.