DOLAR 32,4478
EURO 34,7388
ALTIN 2.438,75
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Koronavirüs Cenazeleri Nasıl Gömülüyor?

09.12.2020
A+
A-

Kovid-19 pandemisi her geçen gün rekor vaka ve ölüm sayılarıyla devam ediyor. Bu kapsamda dünyada koronavirüs ile mücadele kapsamında tartışılan konulardan biri de 14 gün olan ve bazı durumlarda da 21 güne çıkan karantina süreci oldu.

‘YOĞUN BAKIM YA DA BAŞKA RAHATSIZLIK VARSA 21 GÜNE UZAYABİLİR’

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Ankara Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniği Eğitim Görevlisi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, 14 gün olan karantina süresinin bazı durumlarda uzayabileceğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

‘Eğer kişi hastalığı yoğun bakımda atlatmışsa veya kişide bağışıklık sistemi ile ilgili bir rahatsızlık var ise o zaman 21 güne kadar uzayabiliyor. Teorik olarak siz 30 veya 35’inci günlerde de PCR testinde pozitiflik saptayabilirsiniz. Ama burada önemli olan sizde klinik belirtilerin devam edip etmemesidir. Ondan dolayı zaten klinik belirtileri devam etmeyen bir kişide biz illa işe dönüşlerde PCR testi şartı aramıyoruz.’

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ KARANTİNA SÜRESİ 7 GÜN

Bu noktada tek istisna sağlık çalışanları. Sağlık sisteminde bir aksama yaşanmaması için sağlık çalışanları fedakarca çaba göstererek 7’nci günün sonunda 2 PCR testinin sonucu negatifse tekrar görevi başında dönüyor. Ancak burada belirtilmesi gerekir ki bu kişilerin semptomları yani klinik belirtileri olup olmaması, PCR test sonuçlarından çok daha değerlidir. Yani PCR testinde uzayan sürelerde pozitiflik gözükebilir. Burada bizim dikkat etmemiz gereken nokta hastanın belirti verip vermemesidir.

İLİşKİLİ HABERLER Almanya'da Koronavirüs Kısıtlamaları Uzatıldı

Almanya’da Koronavirüs Kısıtlamaları Uzatıldı

Emre Kongar Koronavirüsü Yendiğini Açıkladı!

Emre Kongar Koronavirüsü Yendiğini Açıkladı!

Burak Deniz Koronavirüs Kurallarına Uymadı

Burak Deniz Koronavirüs Kurallarına Uymadı

Koronavirüs Cenazeleri Nasıl Gömülüyor?

Koronavirüs Cenazeleri Nasıl Gömülüyor?

İLİşKİLİ GALERİLER Türkiye'de Koronavirüs Son Durum

Türkiye’de Koronavirüs Son Durum

Oğulcan Engin Koronavirüse Yakalandı

Oğulcan Engin Koronavirüse Yakalandı

Koronavirüs Aşısındaki Gelişme Bilim Dünyasını Sarstı!

Koronavirüs Aşısındaki Gelişme Bilim Dünyasını Sarstı!

Koronavirüs'ü Yok Eden Besin, Zaman Kaybetmeden Tüketmeye Başlayın!

Koronavirüs’ü Yok Eden Besin, Zaman Kaybetmeden Tüketmeye Başlayın!

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.