İstanbul’da Kargo Gemisinde Vincin Devrilmesi Sonucu 3 Mürettebat Yaralandı
İstanbul’da bir kargo gemisinde vincin devrilmesi sonucu üç mürettebat yaralandı. Olay anına ilişkin detaylar ve yaralıların durumu hakkında bilgi almak için haberimizi okuyun.
İstanbul’da Kargo Gemisinde Kaza: 3 Mürettebat Yaralandı
İstanbul’un Ahırkapı açıklarında demirleyen ANKA SUN isimli kargo gemisinin güvertesindeki vincin devrilmesi sonucu 3 mürettebat yaralandı. Olay, geminin güvertesinde meydana gelen talihsiz bir kaza ile ilgili olarak, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada detaylandırıldı.
Açıklamada, “Ahırkapı’da demirli vaziyetteyken güvertesindeki vincin (kreyn) devrilmesi nedeniyle yaralanan 3 mürettebat için, KEGM-4 hızlı tahlisiye (can kurtarma) botumuz ve KURTARMA-7 Römorkörümüz olay yerine ivedilikle yönlendirildi.” ifadesine yer verildi. Bu durum, olayın ciddiyetini gözler önüne sererken, acil müdahale ekiplerinin hızlı bir şekilde devreye girmesi gerektiğini ortaya koydu.
İlerleyen saatlerde yapılan ikinci duyuruda, yaralanan 3 mürettebatın kıyıda hazır bulunan sağlık ekiplerine teslim edildiği bildirildi. Sağlık ekipleri, yaralıların durumunu değerlendirmek ve gerekli müdahaleleri yapmak üzere hemen harekete geçti.
Olayla ilgili daha fazla bilgi ve gelişmeler, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından kamuoyuna duyurulacaktır. Kazanın sebebi ve detaylarıyla ilgili olarak soruşturma başlatılması bekleniyor.
- Kaynak: AA / Hamdi Dindirek
- Konu: Denizcilik Acil Durum
- Yer: İstanbul
- Yaralı Sayısı: 3
- Geminin Adı: ANKA SUN