DOLAR 32,3752
EURO 35,0539
ALTIN 2.326,91
BIST 9.118,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Nasıl yazılımcı olunur? Üniversite şart mı? Yazılımcı olmak hakkında neler biliyoruz? Nasıl yazılımcı olunur, yazılımcı olabilmek için üniversite…

19.07.2020
A+
A-

ShiftDelete.Net olarak yazılım ile ilgili videolar ile karşınıza çıkmaya devam diyoruz. Bu videomuzda teknolojinin en iç noktalarından birisi olan yazılım konusuna değineceğiz. Eğer siz de yazılım ile ilgilenmek istiyorsanız, işe “Nasıl yazılımcı olunur?” sorusu ile başlayalım. Dilerseniz sözü daha fazla uzatmayalım ve sizleri videomuz ile baş başa bırakalım.

Yazılımcı olmak için ilk şart nedir? Alaylı mı, mektepli mi?

Bu soru birçok kişi tarafından farklı bir cevapla sonuç bulsa da aslında cevap kişisel deneyimlerde saklı diyebiliriz. Yazılım içerikleriyle karşımıza çıkmaya devam edecek yazılımcı arkadaşımız Ayhan ise sizlere bu sorunun cevabını detaylı bir şekilde verdi.

Programlama nedir?

Programlama ya da diğer ismiyle kodlama, bilgisayarın donanıma nasıl davranacağını anlatan, bilgisayara yön veren komutlar, kelimeler, aritmetik işlemlerdir. Diğer bir tanımla anlatacak olursak programlama, bir bilgisayara bir görevi nasıl gerçekleştireceğini anlatan bir dizi talimat oluşturma işlemidir. Programlama, çeşitli bilgisayar programlama dilleri kullanılarak yapılabilir.

Kısaca algoritma kavramına da bakalım. Algoritma, belirtilen eylemlerin bir sırasını gerçekleştirmeye dayanan bir problemi çözmek için bir prosedür veya formüldür. Belirli bir soruna iyi tanımlanmış adımlar biçiminde bir çözüm sağlamak için algoritmalar kullanılır.

Belirli bir sorunu çözmek için bir bilgisayar kullandığınızda, çözüme götüren adımlar bilgisayara düzgün bir şekilde iletilmelidir. Bilgisayarda bir algoritma yürütülürken, daha karmaşık matematik işlemleri gerçekleştirmek için toplama ve çıkarma gibi çeşitli işlemler birleştirilir. Algoritmalar doğal dil, akış şemaları ve benzeri şeyler kullanılarak ifade edilebilir.

Videomuzu izledikten sonra beğenmeyi ve YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın. Şimdiden iyi seyirler!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.