DOLAR 32,3747
EURO 34,7361
ALTIN 2.394,49
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Mutlu Olmak İçin Ne Yapılır?

23.04.2021
A+
A-

Mutlu olmak hem psikolojik olarak hem de fizyolojik olarak insan sağlığı için oldukça önemli. Peki, Mutlu olmak için ne yapılır? Mutlu olmak için neler yapmalıyız?

Mutluluğun tanımı yapılırken para ya da şöhret aklınıza geliyorsa bu şekilde düşünen bir tek siz değilsiniz. Çoğunluk mutluluğu para, şöhret gibi kavramlarda arıyor. Para veya şöhrete kavuşmak isteyen 21. yüzyıl insanı da genellikle bunları elde etmek için işe gidiyor, çalışıyor ve vakit öldürüyor. Peki, Mutsuz bir insan nasıl mutlu edilir? Evde nasıl mutlu olunur?

MUTLU OLMAK İÇİN NE YAPILIR?

Sosyal bağlantılar mutluluğu belirleyen en önemli etkenlerden sadece birisidir. Dahası, yalnızlık insanda ciddi sağlık sorunlarına da sebep olabiliyor. İyi ilişkiler ise beyin ve kalp sağlığını korur. İyi ilişkileri olmayan insanların ölüm oranları, iyi ilişkileri olanlara kıyasla çok daha yüksektir. 

Toplumdan kendisini izole etmiş insanlar, sosyal çevreden ve sevgiden uzak olanlar daha mutsuz olurlar ve fiziksel, beyinsel fonksiyonları olumsuz yönde ilerler. Kısacası yalnızlık bir zehir gibi etki eder ve yaşam süresini kısaltır hatta ve hatta kişiyi öldürür.

Mutluluğa etki eden bir diğer faktör ise bu söz konusu ilişkilerin kalitesidir. Bu ilişkilerin sıcaklığı ve derinliği mutluluğa hatırı sayılır bir etki yaparak beyni ve vücudu korur. İyi ilişkiler kuran insanların ortalama yaşam uzunluğu, yalnız insanlara ve iyi ilişkiler kuramayanlara göre çok daha uzundur.

KENDİMİ NASIL MUTLU EDEBİLİRİM?

Mutlu Anıya Tutunun: Günlük hayatınızı daha da kolaylaştırması için odaklarınızın ve dikkatinizin genişlemesi, mutlu anıya tutunmanız ile mümkündür. Her düşük mod halinizde, bu mutlu olduğunuz anıyı zihninizden geçirin. Daha canlı hale getirin. Öyle ki kendinize dokunmasına izin verin. Mesela, çok sevdiğiniz bir sanatçının ilk kez konserine gittiğiniz anınız sizin mutlu anınız ise kötü hissettiğiniz zaman gözlerinizi kapatın ve kulaklarınızda çalan o çok sevdiğiniz şarkıyı duyun, serinliği, havayı tarif edin kendinize. Böylece parasympathetic nervous sisteminiz harekete geçer ve böylelikle kendinizi rahatlatmış olursunuz.

POZİTİF VE NEŞELİ OLMAK

Düşüncelerinizin şekli hayatınızın nasıl olacağını belirliyor, negatif düşünceler ise üretkenliğinizi, hayat kalitenizi, çevre ile ilişkilerinizi olumsuz yönde etkiliyor. Bu gibi nedenlerden ötürü daha sağlıklı ve verimli bir hayat için düşüncelerinize pozitif bir bakış getirmelisiniz. Peki, bunun için ne yapabilirim derseniz şu şekilde bir cevap verilebilir:

Spor yapın.

Pozitif ortamda yaşayın.

Yavaş gidin.

Nefes alın.

Odaklanın.

Korkularınızın esiri olmayın.

Başkalarının hayatına değer ve pozitiflik katın.

Yardım edin.

Gülümseyin.

Düzenli beslenin ve düzenli uyuyun.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.