DOLAR 32,2708
EURO 34,8353
ALTIN 2.407,52
BIST 10.295,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 16°C

Mutlu evlilik nasıl mümkün olabilir?

14.07.2021
A+
A-

Akneler genellikle ergenlik döneminin başlamasıyla birlikte görülmektedir. Bazen 20’li ya da 30’lu yaşlarda da akne rahatsızlığı başlayabilmektedir. Kadın ve erkeklerde görülme sıklığı eşittir. Kimi zaman ergenlik çağından erişkinliğe kadar uzun yıllar devam edebilir.

Aknenin ortaya çıkmasında ve devam etmesinde etkili olan faktörler:

Aknenin ortaya çıkmasında ve devam etmesinde etkili olan faktörler:

Hormonal düzensizlik, bozukluk ya da normal hormonal değişikliklere karşın yağ bezlerinin aşırı duyarlı olması. Bu durum bazen saç dökülmesi ve kıllanmanın da eşlik etmesine neden olur.
Kalıtsal yatkınlık.
Sinirsel gerginlik ve stres.
Glisemik indeksi yüksek karbonhidrat tüketimi.

İlaç tedavisi kişiden kişiye göre değişir

İlaç tedavisi kişiden kişiye göre değişir

Tedavide kullanılan çok çeşitli ilaçlar vardır. İlaç seçimi hastanın yaşına ve cinsiyetine, sivilcelerin türü, şiddeti ve yoğunluğuna göre yapılır. Her ilaç her hasta için uygun olmayabilir. Belirli aralıklarla ilaçların değiştirilerek kullanılması ve belli aralıklarla kontrol yapılması gereklidir.

Dermatoloji uzmanı kontrolünde, bazen kombine ilaçların kullanımı ile ağır ve yaygın, iz bırakma riski taşıyan ya da inatçı ve geçmeyen sivilcelere yönelik etkili ve büyük oranda kalıcı tedavi mümkündür.

Akne problemi yaşayanların dikkat etmesi gerekenler

Akne problemi yaşayanların dikkat etmesi gerekenler

Akne tedavi edilmezse iz kalma riski artar. Akneleri sıkmak, kaşımak, kopartmak, iltihaplanmasına ve doku hasarına neden olur. Bu da iz ve leke kalmasına yol açabilir.

Akne derinin bir hastalığı olup deri hastalıkları uzmanınca tedavisi en uygunudur. Tedavisi kişiye göre değiştiğinden arkadaş ve komşu tavsiyesiyle ilaç kullanımı yanlıştır.

Sivilcesi olmayanlar için bu rahatsızlık basit görünse de, gençler için özellikle dışarıdan görünen bölgelerinde meydana gelen akneler son derece önem arz etmektedir. Aknenin tedavisi günlük verim, sosyal yaşam ve kendine güven açısından son derece olumlu etkiler yaratır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.