DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

İlk gece korkusunu kontrol etmeyi öğrenin

07.08.2020
A+
A-

ABONE OL

Koyu lekeler, yaşla alınan lekeler ya da güneş lekeleri! Onlara ne derseniz deyin; bu lekeler cildinizin pürüzsüz görünümünü olumsuz etkiliyor!

Güneşte, yeterli koruma önlemleri almadan, zamana geçirmek; güneş hasarına yol açabiliyor. Bu hasar cildinizin yüzeyinde güneş lekelerine veya ince çizgiler gibi görünür yaşlanma belirtilerine neden oluyor.

Peki, cildinizi ve yüzünüzü güneş lekelerinden korumak için yapabileceğiniz herhangi bir şey var mı?

Güneş lekelerinin (beyaz güneş lekeleri de dahil) ve görünümlerinin solmasına ve dönüşlerinin önlenmesine yardımcı olmak için cilt bakımı rutininize eklemeniz gereken ipuçlarını öğrenmek için okumaya devam edin.

Güneşte çok fazla zaman geçirdikten sonra cildinizde oluşan sinir bozucu lekeleri fark ettiniz, ama bu lekeler tam olarak nedir?

Güneş lekeleri (yaşlılık lekeleri olarak da bilinir), güneşe çok fazla maruz kalan bölgelerde cilt üzerinde gelişen düz, zararsız renklenmelerdir. Yüz, boyun, ellerin arkası, omuzlar, üst sırt ve ayakların üstleri gibi bölgelerde oluşabilir.

Genellikle kahverengi veya siyah olan bu lekeler özellikle daha açık tenli olanlarda son derece yaygındır.

Güneşten gelen UV ışını; cildin melanin üretim oranını hızlandırır. Melanin, cildinize pigment sağlayan bileşendir ve belirli bir bölgede daha fazla melanin oluştuğunda, bu alan daha koyu hale gelir.

Güneş lekeleri genellikle koyu renkte görülmesine rağmen, güneşte çok fazla zaman geçtikten sonra beyaz güneş lekeleri oluşabilir. Temel olarak, bu beyaz lekeler ciltte azalmış melanin üretimi olduğunda ortaya çıkar.

Amerikan Dermatoloji Akademisi’ne (AAD) göre, günlük olarak belirtilen 30 veya üst derecelerde SPF’ye sahip geniş spektrumlu güneş koruyucuları kullanmak; güneş lekelerinin oluşumunu engeller.

Ancak günde sadece bir kez geniş spektrumlu güneş koruyucu uygulamak yeterli olmayacaktır. Uzmanlar güneş koruyucuyu en az iki saatte bir; terliyorsanız ya da ıslanırsanız daha sık uygulamanız gerektiğini söylüyor.

Güneş ışınlarının yoğun ve dik olduğu 10.00 ve 14.00 saatleri arasında güneşe çıkmamak da sizi güneş lekelerinden koruyabilir.

Peki var olan güneş lekeleri nasıl geçer

Peki var olan güneş lekeleri nasıl geçer?

Lazer tedavileri anında güneş lekesi çıkarma yöntemlerinde hızlı bir sonuç vermez ama tekarlandığında başarılı bir tedavi olabilir.

Yan etkiler söz konusu olduğunda, lekelerin kabuklanması veya geçici olarak kararması meydana gelebilir, ancak uzmanlar bu etkilerin hızla solma eğiliminde olduğunu belirtir.

Mikrodermabrazyon, yüzünüzdeki ve vücudunuzdaki güneş lekelerini düzeltmek için kullanılabilir. Mikrodermabrazyon seanslarından sonra cildiniz biraz kızarsa da muhtemelen birkaç saat içinde bu etki de kaybolacaktır.

Kimyasal peelingler de güneş lekelerinin solması için etkili bir seçenek olarak adlandırır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.