DOLAR 32,1960
EURO 35,0185
ALTIN 2.512,52
BIST 10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Sal 24°C
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C

Mühendis kendi yaptığı robotla evlendi!

16.12.2017
A+
A-
Yapay zeka konusunda uzman olan mühendis, geçen yıl yaptığı robot kadınla evlendi.
Zheng konu hakkında oldukça içten konuşuyor. “Kendi eşimi yapma hayalim sonunda gerçek oldu” diyen Zheng “Gelecekte her evde bir robot olmasını istiyorum ve kendime gerçekçi bir kız arkadaş yapmak istiyorum” şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz günlerde sade bir törenle robot ile evlenen Çinli yapay zeka uzmanı Jiajia, kısa sürede ülke gündemini de aşarak dünya medyasının tepesine yerleşti.

Zheng, Çinli telekom devi Huawei’de çalışırken yapay zeka ve robotik alanında uzmanlaşan bir departman kurmuştu. Çinli mühendis, daha sonra şirketten ayrılıp kendi yapay zeka girişimini kurdu. ‘Şeylerin Beyni’ adını verdiği girişiminde yapay zekalı robotlar üreten Zheng, Yingying adını verdiği bir robot geliştirdi.

Basit cümleler kurabilen, sesli komutlara yanıt verebilen ve görsel olarak Çince karakterleri algılayabilen robot, ‘Şeylerin Beyni’ şirketinin de sözcüsü olarak görev alıyordu.

South China Morning Post’un haberine göre, Hangzhou şehrinde sade bir törenle evlenen Zheng ve Yingying’in düğününe Zheng’in annesi ve arkadaşları katıldı.

Robotlarla resmi evlilik yapılamadığından geleneksel bir düğün töreni düzenlendi. Elbette kız tarafından düğüne katılan olmadı.

Düğünde Çin geleneklerine uygun olarak geline kırmızı bir duvak takıldı.

Yerel bir televizyona konuşan Zheng, gelecekte eşini geliştirip yürüme kabiliyeti vermeyi ve bazı ev işlerini yapmayı öğretmeyi planladığını söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.