DOLAR 32,2674
EURO 34,7963
ALTIN 2.393,48
BIST 10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 20°C
Paz 19°C

MSI B550 TOMAHAWK kutusundan çıkıyor! Kullanıcısına sunduğu özellikleri ile oldukça dikkat çeken MSI B550 TOMAHAWK’ı kutusundan çıkardık ve…

18.06.2020
A+
A-

AMD’nin yeni tür Ryzen işlemcilerinin performanslarının  yüksek olmasından nedeniyle kullanıcılar son zamanlarda Ryzen işlemcileri tercih ediyor. Bu talepler sonrası anakart üreticileri Ryzen anakartlarda yüksek overclok performansı ile öne çıkıyor. MSI’da bu doğrultuda yeni tür B550 anakart modellerini geliştirdi. İşte bugünki inceleme konuğumuz MSI’ın B550 TOMAHAWK modeli. Sözü daha pozitif uzatmadan sizi video ile baş başa bırakıyorum.

Ürünün ilk olarak kutu açılışını gerçekleştirdik. Kutu zenginliği konusunda bu model oldukça güzel. Bilhassa kabartmalı MSI logosunun bu kutudan çıkmasını fazla beğendik. Performansa da bakacak olursak MSI B550 TOMAHAWK kutu zenginliğindeki başarısını bu tarafta da sürdürüyor. Overclok işlemine de imkan sunan bu anakart, basit arayüzü sayesinde kullanıcısını zorlamıyor. Bu konuda ilgisi olan kullanıcılar oldukça uğurlu.

Ram frekanslarına da değinecek olursak bu tarafta 5100 Mhz gibi fantastik hızlara bu anakart tamamen ulaşabiliyorsunuz. Tabi burada uyarı edilmesi gereken bir nokta bulunuyor. O da sistemde kullandığınız ramlerin bu frekans hızını desteklemesi. İşlemci tarafında da MSI B550 TOMAHAWK 3. cins Ryzen işlemcileri destekliyor. Bu sayede yüksek performanslı bir Ryzen işlemci ile bu anakartı kullanabiliyorsunuz.

İşlemci desteği sadece 3. tür Ryzen işlemcilerle sınırlı olmayacak. Yeni gelecek 4. cins Ryzen işlemcilerde bios update sonrası bu anakartlarda kullanılabilecek. B450 anakartlara göre bu değin avantajı yer alan B550 serisi anakartlar ,PCI Express 4.0 desteği ile de kendini öne çıkartıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.