DOLAR 32,2181
EURO 34,7486
ALTIN 2.411,86
BIST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 17°C

Skandal Golf reklamı için Volkswagen’den izah etme Volkswagen’in yeni Golf modeli için Instagram’da paylaştığı reklam büyük tepki topladı. VW, skandal …

22.05.2020
A+
A-

Dünyanın sayılı araba üreticilerinden Volkswagen, sosyal medyada yayınladığı yeni Golf modeli reklamıyla beraber tartışmaların belli başlı gündemi haline geldi. Instagram ve Twitter‘da paylaşılan skandal Golf reklamı tepkilerin üzerine yayından kaldırıldı.

Yeni Golf modeli için yayınlanan reklamda işaretçi olarak kullanılan beyaz bir el, Golf’ün yandaki siyahımsı insanı kafasından tutarak otomobilden uzaklaşma hareketi yapıyor.

Bunun gerisinde siyahi insanın üstüne vurma hareketi yaparak, üzerinde Petit Colon (Küçük Sömürgeci) yazılmış bir restorana sokuyor. Reklamın sonunda ise Der Neue Golf yazısı ekrana gelirken, ırkçılık anlamı taşıyan bir sözcük olan Neger yazısı beliriyor.

Otomotiv devinden yapılan özür açıklamasında; “Volkswagen’in Instagram hesabında ırkçı bir reklam videosu yayınladık. Kamuoyunun öfkesini anlıyoruz, çünkü biz de dehşete kapıldık. Bu video, sivil haklar hareketinin tüm başarılarına ve bütün insanlara bir hakarettir. Volkswagen olarak Nazi rejimi sırasında şirketimizin tarihsel kökenlerinin ve suçluluğunun farkındayız. bu nedenle her türlü nefret edilen şey, propaganda ve ayrımcılığa kararlı bir şekilde karşı çıkıyoruz.” ifadesine yer verildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.