DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

MS Hastalığı Nedir, MS Hastalığı Belirtileri Neler…

13.07.2021
A+
A-

MS hastalığı olarak bilinen Multipl Skleroz, merkezi sinir sisteminde kendini gösteren kronik bir sinir sistemi rahatsızlığıdır. Peki MS hastalığı nedir? MS hastalığı belirtileri neler?

MS hastalığı olarak bilinen ve açılımı Multipl Skleroz olan hastalığın aslen ne olduğu merak ediliyor. MS hastalığı, kronik bir sinir sistemi hastalığıdır. MS Hastalığı (Multipl Skleroz) ataklı ya da ataksız görülebilen bir rahatsızlıktır. Ataklar, hastaların yüzde 85’inde algılanmaktadır. 

MULTİPL SKLEROZ NEDİR?

Bağışıklık sistemi vücudu dışarıya karşı korurken kendi hücrelerini tanımaktadır. Fakat bilinmeyen sebeplerden dolayı sistem bozulduğu zaman bağışıklık sistemi kendi hücrelerine, özellikle de sinir iletimini sağlayan beyin ve omurilikteki hücrelere karşı saldırıya geçer.

MS HASTALIĞI KİMLERDE GÖRÜLÜR?

MS hastalığının en yaygın görüldüğü yaşlar 20-40 yaş arasıdır. Daha ileri ya da daha geç yaşlarda MS hastalığı görülme ihtimalinin azaldığı biliniyor. 

ms hastalığı belirtileri

MS HASTALIĞI BELİRTİLERİ NELER?

MS hastalığı belirtileri kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Ancak genel belirtiler şu şekilde:

-Uyuşukluk, karıncalanma

-Güç kaybı, kas sertliği, kramp, ağrı. Güç kaybı vücudun bir tarafındaki kol ve bacakta veya her iki bacakta birden olabilir.

-Görme kaybı

-İdrar kaçırma 

-Kabızlık

-Konuşma bozukluğu

-Cinsel fonksiyon bozuklukları

-Denge kaybı

-Yorgunluk ve depresyon

-Kısa süreli hafıza problemleri,

-Yutmada zorlanma.

MS HASTALIĞI TEDAVİSİ NASILDIR?

MS hastalığı tedavisi kişiye özeldir ve tedaviye bir an önce başlanmalıdır. MS hastalığının tedavisine ataklar esnasında daha fazla gecikmeden başlanmalıdır. Erken dönemde başlanan MS hastalığı, tedavisine başlandığında hastalığın ileride hasar bırakmasını daha fazla engellemektedir.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.