DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Mozilla, Windows XP’yi kapı dışarı etti!

09.09.2018
A+
A-

Google Chrome‘un 2016 yılında yayınladığı sürüm 50 ile birlikte Windows XP desteğini bitirmesinin ardından Windows XP kullanıcıları, Firefox’a geçiş yapmaya başlamıştı.

Durumun ardından, işletim sistemine olan desteğini 2017 yılında sonlandıracağını açıklayan Mozilla yetkilileri, desteği uzatma kararı almıştı.

Firefox için önemli bir güncelleme yayınladı!

Mozilla, geçtiğimiz saatlerde Firefox için önemli bir güncelleme yayınlandı. Kullanıcıların daha kaliteli ve güvenli tarayıcı deneyimine şahit olacağı Firefox 62 güncellemesine daha yakından bakalım.

Kullanıcı kitlesinin %8’lik bir kısmının Windows XP kullanıcısı olması nedeniyle desteği uzattığını açıklayan Mozilla, bu oranın 2018 yılında %2 seviyelerine düşmesinin ardından Windows XP’ye olan desteğine son verdiğini açıkladı.

XP için verilen destek resmi olarak geçtiğimiz günlerde yayınlanan Firefox 62 sürümü ile bitti. Windows XP kullanıcılarının erişemeyeceği Firefox 62 sürümünde 3 adet kritik güvenlik açığı kapatılmıştı.

Mozilla tarafından yapılan açıklamada Windows XP‘nin neredeyse 17 yaşında ve 4 yıldır herhangi bir güncelleme almayan bir işletim sistemi olduğuna vurgu yapılarak, güvenlik kaygısı yaşanmaması açısından işletim sistemlerini güncellemesi gerektiği belirtildi.

Öte yandan Opera, Windows XP kullanıcılarına olan desteğini hala sürdürmekte.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.